Вхід | Реєстрація

На Полтавському хлібокомбінаті уладнали конфлікт

Національна служба посередництва і примирення восени минулого року зареєструвала два колективні трудові спори у ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» (між найманими працівниками хлібозаводу №1 та адміністрацією комбінату, а також між найманими працівниками основного виробничого цеху та адміністрацією комбінату).
Як повідомляє Національна служба посередництва і примирення, працівники висунули вимоги стосовно виплати заборгованої заробітної плати, компенсації втрати частини заробітної плати у зв'язку з порушенням строків її виплати, індексації заробітної плати, інформування працівників про розміри оплати праці та розроблення графіку погашення заборгованості.
Відтоді відділення НСПП в Полтавській області утримувало настрої працівників у правовому полі, сприяло тому, аби їх проблеми вирішувалися за столом переговорів з представниками нового власника.
Такий соціальний діалог призвів до позитивних зрушень, зокрема, тут почали виплачувати поточну зарплату, погасили частину боргів минулих місяців.
Підприємство нарощує обсяги постачання хлібобулочних виробів, скорочує непродуктивні видатки.
Відтак, за рішеннями примирних комісій, що відбулися на комбінаті наприкінці грудня, Національна служба посередництва і примирення зняла з реєстрації, як вирішені, такі вимоги найманих працівників:
- провести виплату індексації заробітної плати відповідно до чинного законодавства;
- інформувати працівників про розміри оплати праці, починаючи з серпня 2009 року, відповідно до статті 110 КЗпП України.
Соціальна напруга в колективі ще зберігається, але в працівників міцніє надія, що їх діалог з адміністрацією сприятиме вирішенню вимог у повному обсязі.
Наступні засідання примирних комісій заплановані на 14 січня 2011 року.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації