Вхід | Реєстрація

Розмір пені за несвоєчасну оплату комунальних послуг вже відомий

У Полтаві ще немає маханізму нарахування пені за несвоєчасну оплату комунальних послуг, але розмір пені уже відомий. Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада прийняла розроблений Кабміном законопроект про поновлення стягнення пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг з 1 січня 2011 року.
В усіх підприємствах, що надають населенню комунальні послуги, ще не знають точного механізму нарахування пені. Чиновники поки що також не готові відповісти на питання про пеню.
В обласному управлінні житлово-комунального господарства відповіли, що немає ще ніякої офіційної інформації щодо нарахування пені.
Те ж саме сказали і в міському управлінні.
– Закон вступить в дію після його оприлюднення, тоді з’явиться і механізм нарахування та інформація про це. Поки що інформації немає, – сказав Валентин Герасименко, начальник управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому.
У «Полтававодоканалі» зазначили, що пеня складатиме 0,01% за кожний прострочений день оплати.
– Якщо платити за минулий місяць до 10 числа, а за поточний місяць протягом цього ж місяця, то пеню нараховувати не будуть. А за затримку оплати нараховуватимуть 0,01% за кожний день, – повідомили у ВАТ «Полтававодоканал».
Щоб дізнатись розмір пені за один день для конкретної суми, потрібно цю суму помножити на 0,0001. Наприклад, розмір заборгованості 600 гривень . Пеня за прострочу оплати цієї суми за один день складатиме 600*0,0001= 0,06, тобто 6 копійки.
Таким чином, якщо розмір оплати за комунальні послуги на місяць складає, наприклад, 600 гривень, то пеня за прострочку оплати одного місяця виглядатиме так:
За 1 день – 6 копійок
За місяць – 1,8 гривні
За 6 місяців – 10,8 гривні
За 12 місяців – 21, 6 гривні
Якщо не оплачувати комунальні послуги цілий рік, то розмір заборгованості складе 7200 гривень + пеня 140, 4 гривні.

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2011, 14:56 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації