Вхід | Реєстрація

Техогляд — це обов’язково

Незважаючи на вжиті організаційно-практичні заходи щодо підвищення ефективності роботи підрозділів ДАІ при проведенні державного технічного огляду, майже третина транспортних засобів, які підлягають огляду у цьому році, на такий огляд не подавалися. Найгірша ситуація складається в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Тернопільській та Полтавській областях. Однією з причин такого становища є пасивність автовласників, які не звертаються до підрозділів ДАІ для проходження державного технічного огляду. При цьому більшість з них керують транспортними засобами з порушенням дворічної періодичності проведення техогляду або з талонами термін дії яких закінчився, як правило з технічними несправностями.
В зв’язку з вище викладеним підрозділами ДПС буде проводитися робота з виявлення та вилучення в установленому порядку талонів про проходження державного технічного огляду транспортних засобів, які експлуатуються з талоном, на зворотній стороні якого дата видачі або проведення наступного огляду чи логотип року дії талона свідчать про те, що термін його дії закінчився. У разі виявлення працівниками ДПС експлуатації транспортних засобів, на яких встановлено талони техогляду термін дії яких закінчився і при цьому будуть наявні порушення передбачені п. 31.4 ПДР (забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам…) — згідно статті 265 ч.З КУпАП талон про проходження державного технічного огляду тимчасово буде вилучено і направлено за місцем реєстрації транспортного засобу. На водія  такого транспортного засобу буде складено протокол за ст. 121 ч. 1 КУпАП.
Нагадуємо, що експлуатація транспортного засобу без талону про проходження державного технічного огляду — заборонена.

Автор: Командир 1‑го взводу Кобеляцької роти ДПС капітан міліції Олександр Пасько


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2009, 13:02 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації