Вхід | Реєстрація

Страх повертається?

Цікаві припущення останнім часом доводиться чути з вуст людей більшим чи меншим чином наближених до коридорів кобеляцької влади. Вони все частіше говорять: «Усе повертається. Повертаються часи Леоніда Кучми, атмосфера 2003–2004 років». Нібито повертаються часи «м’яких» політичних репресій, боротьби з інакомислячими, виживання з посад неугодних. А ті, хто зараз при владі (не перші особи, до речі), нібито кажуть: «Почекайте, буде у нас, як у Білорусі, батько скаже — як відріже».
Буйна фантазія одразу малює зловісні картини невеселого майбуття. Чорні «воронки», нічні арешти, одна-єдина всезнаюча партія. Лідер весь в бутафорських брязкальцях, які іменуються орденами, змагання за честь називатися «Героєм капіталістичної праці» і так далі, і тому подібне.
Як приклад повернення в минуле поки що називають кримінальні справи, заведені проти частини лідерів так званої політичної опозиції. Той в тюрмі, інші на підписці про невиїзд, ще хтось — у бігах. Про це вже говорять пошепки, зі страхом в очах та тремтінням у голосі. І всерйоз називають це політичними репресіями.
А я чомусь згадую 2005–2006 роки. Часи, коли нова «демократична» влада встановлювалася в Україні. І миттєво зняла з посад десятки тисяч чиновників, спробувала «посадити» лідерів так званої опозиції. Посадити не за політичні переконання, а за банальні економічні злочини. Так які часи повернулися? Це запитання до тих, хто нині голосить про політичні репресії. Зараз «садять» «помаранчевих», тоді — ганяли «біло-блакитних».
Як на мою суб’єктивну думку, так у всіх цих «репресіях» є навіть деяка користь. Чиновники стануть обереженішими. Сьогодні одні при владі ганяють попередників, завтра гонимі всядуться в крісла і почнуть «копати» під вчорашніх борців за справедливість. Який звідси висновок? Не крадь — і боятися нічого.
Не знаю, як кому, а мені особисто дуже важко уявити нинішнього голову РДА в шкіряній комісарській тужурці, а голову райради в бушлаті та матроській безкозирці. Ну, не асоціюються вони із репресіями, із революційними «трійками» та іншими атрибутами терору.
А в когось — асоціюються. І повертають у свідомість страх. А можливо він, той страх, і не зникав нікуди? І зловісні картини страшного майбуття вимальовуються виключно у свідомості? Згадаймо Булгакова: «Розруха починається не в туалетах. Вона починається в головах».
У когось — страх. У когось — сміх. Яка в кого свідомість.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2011, 13:18 | Полтавщина | Редакційна
1. Сергій / 20 січня 2011, 20:36
Дуже дивно, що представник місцевої преси не відчуває звуження доступу до інформації про діяльність влади, як на центральному рівні, так і на місцях. Відбувається самоусунення преси від політичних процесів та встановлення самоцензури. У такому випадку і боятися нічого - нема за що.
Нагадаю, що у 2005 році більшість справ ( крім Колесникова за Бєлий лєбедь (на пруду;-)))) були за сепаратизм, проявлений під час Северодонецького збіговиська. І, на превеликий жаль, ці справи залишилися не завершеними. Але слід нагадати також, що справи не завершувалися заради консенсусу в суспільстві. Можливо це було хибним кроком.
А розповіді про 18 тисяч начебто люстрованих чиновників - то були лише наміри, можливо це і пішло б на користь.
Коли з"являться черги за хлібом через те, що його нікому буде продавати, пенсіонери, вчителі, лікарі, військові не отримають пенсію та зарплату через зменшення податкових надходжень від малого бізнесу, злочинність поєднається із владою - тоді і побачите "голову РДА в шкіряній комісарській тужурці, а голову райради в бушлаті та матроській безкозирці." Сподіваюся, це будуть не нинішні керівники району.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації