Вхід | Реєстрація

На Новосанжарській пошті скоротять 30 чоловік

На Новосанжарській пошті скоротять 30 чоловік
Чутки про закриття пошти у Нових Санжарах виявилися перебільшенням. Але зміни на поштовиків очікують серйозні та неприємні.
Реформуванням галузі поштового зв’язку у районі почали перейматися ще кілька років тому. Тоді вже як про факт говорили про приєднання Кобеляцького відділення «Укрпошти» до Новосанжарського. На той час цього вдалося уникнути. Але тепер реформи таки зачепили обидва райони — відтепер центр поштового зв’язку у них буде спільний, але міститиметься він аж у Полтаві. Аби отримати коментар з приводу майбутньої реорганізації на Новосанжарській пошті, ми спробували зустрітись із начальником центру поштового зв’язку № 8 Володимиром Барилом. Але той надавати будь-які коментарі відмовився, посилаючись на заборону вищого керівництва. Натомість із перевірених джерел вдалося отримати інформацію, що спільний центр поштового зв’язку розпочне роботу вже з 1‑го березня, але для новосанжарських клієнтів після проведення реформи суттєво нічого не зміниться.
У цьому ж нас запевнив і голова Новосанжарської районної ради Володимир Левицький.
— Це необхідні реформи, продиктовані часом і економічною доцільністю. Але на жителів району перенесення центру в Полтаву ніяк не вплине, — висловив впевненість Володимир Іванович. — У районі не зменшується кількість відділень, не скорочуються листоноші. Як і раніше, можна буде оформити передплату на періодичні видання.
Як пояснив Володимир Левицький, реформа призведе до скорочення працівників бухгалтерії нинішнього центру поштового зв’язку та ще кількох відділів підприємства — усього під скорочення потрапить близько 30 чоловік.
— Ми спільно із директором центру зайнятості Ларисою Палько вже розглядаємо варіанти, куди можна буде працевлаштувати цих звільнених, — говорить Володимир Левицький. — Частина із них були працюючими пенсіонерами, але іншим робота, звичайно ж, потрібна. Декому пропонують роботу в тому ж таки центрі зв’язку в Полтаві, але ж це роз’їзди, які навряд чи окупить не така вже й велика зарплата.
Реформи поштового зв’язку йдуть по всій Україні. Так Володимир Левицький для прикладу навів сусідню — Сумську — область, у якій залишили всього 3 центри. На Полтавщині їх відтепер буде 7. Головною причиною проведення реформи називають збитковість існуючих районних центрів поштового зв’язку. Так, у Новосанжарському збитки за 2010 рік склали близько 40 тисяч гривень. Тепер дирекція «Укрпошти» вирішила зекономити на кількості центрів та вийти на прибутковість. Після реформи вони, можливо, цього і досягнуть. Але скільки людей задля цього залишаться без роботи? А у тому, що рівень поштових послуг і після закриття центрів залишиться на тому ж рівні, зараз сумніваються і в Нових Санжарах, і в Кобеляках.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2011, 13:32 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації