Вхід | Реєстрація

ДАІ інформує

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод з вини нетверезих водіїв, у період з 1 по 16 січня 2011 року на території України проводяться загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «П’яний водій — злочинець».
За 10 днів проведення заходів співробітниками Кобеляцької роти ДПС було задокументовано 27 фактів керування транспортними засобами водіями в стані алкогольного сп’яніння.
З початку року на території обслуговування Кобеляцької роти ДПС сталося дві автопригоди за участю пішоходів, у яких дві людини загинуло. Так 01.01.20011 на 245 кілометрі автодороги Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя в наслідок наїзду автомобіля загинув пішохід 1993 року народження, а 06.01.2011 року на 195 кілометрі цієї ж автодороги в наслідок наїзду автобуса загинув пішохід 1954 року народження.
З метою профілактики ДТП за участю та з вини пішоходів у період з 11.01.2011 по 21.01.2011 року на території Полтавської області проводиться профілактичне відпрацювання під умовною назвою «ПІШОХІД»
Застерігаємо, що не можна виходити чи вибігати на проїжджу частину автодороги перед транспортом, що наближається. Небезпечно виходити на дорогу з-за предметів, котрі обмежують видимість. Під час руху на велосипеді проїжджою частиною необхідно рухатися якнайближче до її правого краю, не бажано різко змінювати напрямок свого руху. У темну пору доби обов’язково користуватися ліхтариком чи світловідбиваючими стрічками.
Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку.
Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок або пересуватись по них неможливо, пішоходи можуть рухатись по велосипедних доріжках, тримаючись правого боку і не утруднюючи рух на велосипедах і мопедах, або в один ряд по узбіччю, а у разі його відсутності — по краю проїжджої частини дороги, назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

Автор: Олег Титар, заступник командира Кобеляцької роти ДПС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2011, 14:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації