Вхід | Реєстрація

У 2011 дороги в Кобеляках не ремонтуватимуть

У 2011 дороги в Кобеляках не ремонтуватимуть
На третій сесії Кобеляцької міськради депутати переймалися проблемами дитсадків, поштового відділення, автоперевезень, доріг та полігону для сміттєзвалища.
За 5 хвилин до початку сесії в залі не було кількох депутатів. Присутні цим питанням переймалися й телефонували тим, що запізнювалися. І не дарма. Зрештою на сесії була стовідсоткова явка депутатів.
Перш за все голова міськради Олександр Ісип нагальною проблемою назвав незадовільний стан полігону для сміттєзвалища і запросив до слова представника проектного інституту Миколу Момота. Він, у свою чергу, запропонував створити проект сміттєзвалища, звичайно ж не задарма. Така послуга, в залежності від розміру райцентру, може коштувати близько 30–50 тисяч гривень. Проект реконструкції чи будівництва звалища Микола Момот обіцяв зробити за 1,5–2 місяці.
Утім депутат Володимир Рева  скептично поставився до цієї пропозиції. Він припустив, що за виготовлення проекту кошти заплатять, а на його реалізацію фінансування не буде. Термін дії проекту стече, і гроші підуть за вітром. У відповідь представник проектного інституту запевнив, що проект буде дійсний протягом трьох років. Депутат Валентина Семиног, навпаки, підтримала цю ідею і пояснила, що доки не буде проекту, не буде й фінансування, тому покращення ситуації не настане ніколи. Тим часом стан сміттєзвалища з кожним днем погіршується. Якщо так піде і надалі, слід чекати екологічної катастрофи. Тож депутати подякували представнику проектного інституту і пообіцяли подумати. Також депутати думатимуть про можливість створення  цією ж організацією проекту  реконструкції площі Перемоги.
Є неприємна новина для батьків, діти яких відвідують дитсадки міста. Відтепер вони будуть змушені сплачувати чотири гривні на день за харчування, замість раніше сплачуваних трьох. За це рішення проголосували майже одностайно. Майже, бо Роман Матюхов пропонував ще збільшити дану суму, він переконував: чим більше платити — тим якіснішою буде їжа для діток. Інші депутати з ним не погодилися, оскільки це може серйозно вдарити по гаманцях батьків, особливо тих, хто має у сім’ї двоє і більше дітей, що відвідують дитсадок.
Декому з депутатів погіршив настрій процес обговорення бюджету міста на 2011 рік. Шістсот двадцять тисяч гривень доходів із спеціального фонду планують отримати зі сплати єдиного податку підприємцями. Однак присутні розуміли, що «єдиноподатківці» нині масово закривають свою діяльність і левової частки цих доходів може взагалі не бути. Разом з тим навіть з урахуванням цих коштів бюджет міста досить мізерний.
У графі видатків спеціального фонду на проведення робіт, пов’язаних з реконструкцією та ремонтом доріг, стоять нулі. Тому водіям, більш за все, цього року буде непереливки.
Кілька депутатів активно обговорювали проблеми міста та району в розгляді пункту «Різне». Вікторія Омеляненко підняла питання автоперевезення, яке в районі неабияк кульгає. Олександр Бистряков обурювався можливістю закриття кобеляцького відділення поштового зв’язку і прохав депутатів підтримати працівників пошти. З цих питань депутати вирішили написати звернення у відповідні інстанції.
Майже тригодинна сесія підійшла до завершення. Депутати підвелися, щоб вшанувати гімн Кобеляк, однак він так і не прозвучав — техніка підвела. Хтось запропонував самим заспівати гімн міста, проте цю ідею інші депутати не підтримали.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2011, 18:24 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації