Вхід | Реєстрація

Де взяти мільйон?

Де взяти мільйон?
Боротьба за пошту триває. Керівники району не заперечують про можливість вийти разом з гадячанами «на барикади».
Голова Гадяцької райдержадміністрації депутат облради Володимир Беседа та депутат облради Анатолій Попельнюх на минулій сесії обласної ради винесли питання реорганізації Гадяцького центру поштового зв’язку № 12 шляхом приєднання його до центру поштового зв’язку № 10 у Лохвиці. Представники Гадяччини направили депутатський запит директору Полтавського відділення «Укрпошти» Миколі Хоменку. У документі вони просять довести доцільність наказу про приєднання центру поштового зв’язку в Гадячі до Лохвицької центральної пошти та переглянути його. «До мене на прийом приходила ініціативна група від поштового відділення № 12. Люди обурені діями свого керівництва, - говорить Володимир Беседа. -  Справді, Наказ не має економічного обґрунтування. При реорганізації скоротять 43 працівники — і не чиновників, а переважно сортувальників, поштарок і водіїв».
Крім того, до керівників району звертаються обурені громадяни, вимагаючи відстояти їхні інтереси як користувачів поштовими послугами.
Окрім соціальної напруги, наголошує Володимир Миколайович, Наказ Полтавського відділення «Укрпошти» необ’єктивний та необґрунтований за багатьма параметрами. Крім того, Одеська академія поштового зв’язку свого часу розробила Методику оптимізації мереж вузлів поштового зв’язку на Полтавщині. Відповідно до цього документу територіальним вузлом серед інших визначено місто Гадяч.
«Ми готові йти на будь-які радикальні міри для того, щоб питання було вирішено позитивно, - продовжує голова Гадяцької РДА. – Я запрошував Миколу Хоменка у Гадяч на зустріч з нами та колективом поштового відділення, але він відмовився».
«Дії керівника дуже дивні, - коментує голова Гадяцької районної ради Олександр Міняйло. – Лист-попередження від Хоменка ми отримали через кілька днів після всіх цих подій. Більше того, він заявив, що «якщо хочете, щоб пошта була у Гадячі, платіть мільйон гривень з районного бюджету». Та у нас таких грошей немає. Будемо боротися законними методами».
Готуючи матеріал до друку, ми намагалися додзвонитися до директора Полтавського відділення «Укрпошти» Миколи Хоменка, щоб вислухати його думку, та в телефонній слухавці звучали лише довгі або короткі гудки.
Нагадаємо, що 22 грудня 2010 року дирекції ЦПЗ № 12 прийшов Наказ – реорганізувати Гадяцький ЦПЗ № 12 шляхом приєднання його до ЦПЗ № 10 у Лохвиці. На його виконання законодавством передбачено два місяці. Тобто з 1 березня 2011 року пошти у Гадячі, можливо, не буде.
Зазначимо, що будівля Лохвицького центру поштового зв’язку має робочу площу не більше 600 м?, тоді як Гадяцьке відділення використовує за призначенням не менш ніж 1100 м?. До того ж, населення самого міста Лохвиці станом на 2010 рік налічує близько 12 тисяч осіб, що на 10 тисяч менше, ніж у Гадячі. Те саме стосується Лохвицького та Гадяцького районів: там проживають 52 та 60 тисяч осіб відповідно.
Якщо районна влада не допоможе, мешканці Гадяцького району страйкуватимуть під стінами обласної ради.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2011, 12:16 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації