Вхід | Реєстрація

Найпопулярніше ім'я дівчаток у Полтаві, ось вже сім років є незмінним – Анастасія

Хопчиків батьки найчастіше називають Максимами. У минулому, 2010 році працівники відділів РАЦСу відзначають і тенденцію повернення моди на древні імена. Тему імен дітей, народжених у 2010-му досліджували наші журналісти.
Мама хоче Оленку, а тато – Ганну. Такі суперечки виникають чи не вкожній сім'ї після чи до народження дитини. Священнослужителі дають свої поради.
о.Василій, священик:
— В православ'ї є така традиція на день, коли народилась, дитина так її і називати. Якщо народився хлопчик, а на цей день тільки дівочі імена, можна зазирнути на кілька днів вперед чи назад і обрати вподобане ім'я.
Якщо ж і тут дійти до згоди не вдалось, пропонують записати бажані імена і прочитавши молитву витягнути жереб. Втім, продовждує отець Василій, останнього часу батьки стали обирати своїм дітям ті імена, яких немає в православному календарі святих.
о.Василій, священик:
— Православна церква просить батьків хрестити дітей іменами тими, які є в святках. Але якщо батьки наполягають, то церква йде назустріч і називає тим ім'ям, якого хочуть батьки.
Тенденції у виборі імен для своїх малюків, які обирають полтавські батьки, цікаві, розповідають у Київському РАЦСі міста, де реєструють малечу.
Олена Чаленко, начальник Київського відділу РАЦС м. Полтава:
— Серед найбільш популярних жіночих імен - Софія, Олександра. Лідерство ось уже 7 років тримає Анастасія. Хлопчиків найбільше називають Максимами.
Потроху, продовжує Олена Чаленко, повертається мода на древні імена Варвара, Серафима. Разом із тим, стають популярнішими імена іноземного походження – Крістіна, Анжеліка, Адріана, Альбіна. Серед чоловічих – Святозар, Родослав. Сумлінні батьки не тільки у виборі імені дитини, але і вчасності реєстрації свого чада.
Олена Чаленко, начальник Київського відділу РАЦС м. Полтава:
— У нас є адміністративна відповідальність за невчасну реєстрацію дитини. Із 1200 дітей, що були унас зареєстровані - лише 27 протоколів. Це досить низький показник.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2011, 16:42 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації