Вхід | Реєстрація

З перших уст

Запитання: Чи ефективно вкручувати в зуби імплантанти?
Лікар-стоматолог Кобеляцької ЦРЛ Дмитро Омеляненко:
«Я відвідував лекцію з імплантування. Відзначу плюси. При абсолютно беззубій щелепі протези тримаються досить неохоче. Якщо хоча б 2–3 зуби імплантують, звичайно, пацієнту буде краще. Є досить схвальні відгуки, якщо цією справою серйозно зайнятися. Але, на мій погляд, далеко не кожен має фінанси на імплантант, який коштує близько 6–10 тисяч гривень. До того ж не кожен зможе поїхати у Полтаву чи Кременчук, де знаходяться центри, які займаються імплантологією. Важливо зазначити, що організм намагається відторгнути чужорідне тіло. Імплантант, як і будь-який протез, організм спочатку не сприймає. Тому якщо не проводити комплексну терапію імуномодуляторами, виникне питання, чи зможе імплантант утриматися у пластинці щелепи. Тобто, нема гарантії, що через місяць-два він не випаде.»

Довідка
Імплантація — це операція імплантації в кістку штучного зуба (імплантанту). У кістці щелепи роблять розріз, або тунель, куди впроваджують, або вгвинчують, зубні імплантанти. Приживлення імплантанта (штучного зуба) настає через один — три місяці. Далі на імплантант виготовляють коронки або мостоподібний незнімний протез. Одна з важливих умов імплантації зубів — наявність у пацієнта в щелепі достатньої кількості кісткової тканини для більш тривалої імплантації імплантанта. У разі нестачі кісткової тканини спеціаліст нарощує кісткову тканину штучно.
Сучасні стоматологічні (зубні) імплантанти виробляються з використанням космічних технологій обробки металу. При такій обробці відбувається підвищення міцності з’єднання імплантанта з щелепною кісткою, більш швидке загоєння і менший травмуючий ефект.
Директор Кобеляцького територіального центру із соціального обслуговування одиноких пристарілих громадян Валентина Шмуль:
— У Кобеляках 114 пенсіоне­рів обслу­говує 11 соціальних пра­цівників.
Запитання: Як часто працівниця відвідує пенсіонера?
— Згідно графіка, не менше двох разів на тиждень.
Запитання: А по часу?
— До півтори години.
Запитання: А ці послуги платні?
— Платні послуги у нас отримують пенсіонери, які мають працездатних дітей. Одинокі пенсіонери та ті, що мають дітей пенсійного віку, пенсіонери, які мають на своєму утриманні дітей-інвалідів обслуговуються безкоштовно.

Із щотижневих зустрічей Кобеляцької міської ради ветеранів

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2011, 11:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації