Вхід | Реєстрація

Держава збирається доплачувати за корову 1000 гривень

До кінця січня Кабінет міністрів України планує остаточно напрацювати механізм обрахунку дотацій індивідуальним власникам великої рогатої худоби, які згодом виплачуватимуться на утримання худоби та на виробництво молока. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив директор департаменту розвитку аграрного ринку України Міністерства аграрної політики та продовольства Анатолій Розгон, передає кореспондент РБК-Україна.
«З нового року впроваджуємо новий режим нарахування податку на додану вартість в першу чергу. Це був досить суттєвий фактор, який впливав на ціноутворення в першу чергу для виробників молочної продукції. Мова йде про те, що 2,5 млрд. грн — це та дотація, яка йшла через механізм податку на додану вартість. На сьогоднішній день в бюджеті ці кошти будуть зараховані до спеціального фонду бюджету і будуть направлені цільовим методом як дотація на корову, на 1 голову, і на вироблення продукції. На думку уряду і тих громадських і професійних організацій, що мають до цього відношення, дотація на  голову і на продукцію буде великим стимулом для збереження поголів`я у населення і стимулювання виробництва молока», — повідомив А. Розгон.
За його словами, ця дотація буде надаватися в першу чергу індивідуальним власникам корів та телят. «Цей механізм на сьогоднішній день є на стадії розробки і до кінця місяця (січня) він буде прийнятий урядом». За попередніми розрахунками, 30 % від тих 2,5 млрд. грн, буде направлено як дотація на 1 голову, а ті кошти, що залишаються, будуть направлятися для стимулювання утримання поголів`я організованого сектора. Та поки що цей порядок узгоджується».
Як уточнив А. Розгон в інтерв’ю журналістам, ці дотації на поголів’я худоби будуть надходити до сільрад і, згідно існуючого обліку тварин, їх господарям будуть надаватися ці кошти.
У середньому, за попередніми оцінками, уряд надаватиме дотації до 1–2 тис. грн. на рік. «Ці кошти дадуть людині можливість закуповувати кормові запаси для худоби», — додав чиновник.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2011, 12:33 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації