Вхід | Реєстрація

Кобеляки обклали петлями

Кобеляки обклали петлями
За два дні мисливці зняли в околицях райцентру та сіл Підгора, Єднання і Кірове 31 знаряддя браконьєрського лову.
«Петля» — це у буквальному сенсі слова петля, за допомогою якої ловлять зайців, лисиць та диких кіз. Тварина в русі потрапляє у зашморг, зроблений із металевої проволоки. Інша, довша частина тросика, прив’язана до дерева або міцного куща. Заєць починає бігти далі і зашморг затягується на його тілі. Тварина може загинути за кілька хвилин, хоча іноді її агонія триває днями.
За два дні, вівторок і середу, кобеляцькі мисливці Юрій Срібний, Іван Колодочка та житель Мідянівки Володимир Москалець зняли в околицях Кобеляк, а також поряд із селами Єднання, Кірове і Підгора 31 «петлю». «Це ж мало того, що вони, падлюки, круглий рік зайців знищують, — розповідає Юрій Срібний. — У «петлі» ж часто і мисливські собаки потрапляють. І гинуть там або отримують психологічний стрес на все життя». «Та що там собаки, — продовжує Іван Колодочка, мисливець із сорокарічним стажем. — Колись у мене случай був. Іду. Попав у петлю. Падаю. З плеча злітає рушниця і стріляє. А якби поруч хтось із людей був і я в нього попав?»
Для пошуку браконьєрських знарядь підприємець Срібний не шкодує ні часу, ні бензину. Він їздить по полях і чагарниках на власній «Ниві». «От якби всі мисливці у боротьбі з цією напастю об’єдналися, — зітхає Срібний. — Знають же, хто ставить і коли. Влаштували б засідку, піймали — і далі по протоколу».
У той час, як полювання на зайця дозволене лише кілька місяців, браконьєри ставлять свої «петлі» протягом усього року.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2011, 13:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації