Вхід | Реєстрація

Чи є щастя без алкоголю?

Чи є щастя без алкоголю?
Закінчуються різдвяні свята. Їх в Україні прийнято відзначати широко і загальнонародно. Це — добре. Потрібно ж на кілька днів забути про повсякденні турботи, зустрітися з друзями, повеселитись, подарувати радість собі та іншим. І, можливо, відчути, що таке щастя?
Та, на жаль, як власний життєвий досвід, так і невблаганна статистика свідчать, що далеко не для всіх свята пройшли і закінчилися щасливо. Ми вже повідомляли, що лише за перший тиждень Нового року в Кобеляцькому районі пішли з життя неприродною смертю п’ять чоловік. І у всіх цих випадках незмінним супутником смерті був алкоголь. Кілька чоловік після завеликої дози спиртного замерзли на морозі, інші, навпаки — згоріли у полум’ї або отруїлися чадним газом. Знайомі міліціонери розповіли подробиці однієї післяноворічної смерті. За їх словами, неборака допився до того, що під час пожежі під дією високої температури у нього почав тліти шлунок. Від цього чоловік і помер. Не знаю, чи можливе це з точки зору науковців, але якщо це правда, то вражаюча. Це ж наскільки потрібно власний організм проспиртувати! А скільки їх, таких невідомих «героїв», котрі полягли у нерівній боротьбі з «зеленим змієм» менш публічною смертю. У когось тихенько печінка відмовила, в іншого — нирки не витримали.
Автору цієї статті довелося кілька днів тому побувати на одних незвичайних хрестинах. Родичі дружини приїхали з Данії, щоб за православним обрядом охрестити дитину. У церкві все відбулося звичайно, по встановленому канону. А ось що почалося вдома! Уявляєте, на по-українському щедрому столі не було жодної пляшки із спиртними напоями. Як не умовляли родичі батька родини придбати хоча б пляшку коньяку чи «Кагору», він був непохитним. Стоп алкоголю — і все тут.
І нічого, все пройшло просто чудово. І говорили, і жартували, і шматок «насухо» в горло пролазив. Уже за столом чоловік розповів, що в Данії, де він багато років живе і працює, практично не вживають алкоголю. Навіть на весіллях не п’ють! І мало того, що живі, а ще й здорові при цьому. І дуже щасливі. Згідно з опитуваннями, які проводять міжнародні гуманітарні організації, данці є найщасливішою нацією в світі. Виявляється, для задоволення не обов’язково голову задурманювати.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2011, 12:45 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації