Вхід | Реєстрація

За інформацією журналіста про гадяцьку міліцію проведено перевірку

За інформацією журналіста про гадяцьку міліцію проведено перевірку
Днями, 24 та 25 січня цього року, головний редактор газети «Свобода слова» Ірма Крат, опубліковала на сайтах «Новини Полтавщини» і «Тема» інформацію під назвами «Гадяцька міліція не виїжджає на виклики уночі» і, відповідно, «На Полтавщині міліції вночі немає». Для перевірки викладеного журналісткою факту, за вказівкою керівництва обласної міліції, було створено спеціальну комісію УМВС.
Службова перевірка підтвердила достовірність оприлюдненої інформації в частині порушення помічником чергового, з яким спілкувалася журналіст, службової Інструкції, що регламентує порядок реєстрації та розгляду звернень громадян в органах і підрозділах внутрішніх справ.
Зокрема перевіркою з’ясовано, що помічник чергового не вжив необхідних заходів для організації виїзду на місце події слідчо-оперативної групи, яка чергувала того дня у повному складі. Слід зауважити, що через непрофесіоналізм вказаного працівника міліції у представника мас-медіа склалося хибне негативне враження про роботу Гадяцької міліції, яке автор висловила у статті.
Необхідно відзначити, що згідно вимог чинного законодавства слідчо-оперативна група у будь-якому райвідділі області працює щодобово (й у Гадяцькому районі зокрема). Окрім того, до забезпечення охорони громадського порядку залучаються працівники підрозділів державної служби охорони і Державтоінспекції УМВС.
У непорозумінні, яке виникло між журналістом і міліціонером, винен власне помічник чергового, котрий не зумів організувати виїзд чергових нарядів за викликом та не повідомив про подію черговому, який знаходився у сусідньому кабінеті.
За непрофесійні дії наказом керівництва міліції помічника чергового звільнено із займаної посади. За результатами службової перевірки, ініційованої керівництвом Управління внутрішніх справ області, оперативному черговому райвідділу оголошено сувору догану, а начальникові штабу райвідділу – догану за неналежний контроль за діяльністю підлеглих.

Автор: ВЗГ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2011, 10:43 | Гадяч |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації