Вхід | Реєстрація

Полтавські делікатеси: сало із родзинками

Полтавські делікатеси: сало із родзинками
Сьогодні у Полтаві по вул. Жовтневій розгорнулося справжнє дійство – свято сала. У шоколаді та в шампанському сало вже було, тож цього разу його вирішили нашпигувати родзинками. Охочих поласувати оригінальним їством, різноманітними варениками та іншими стравами української кухні виявилося чимало.
Сало копчене, варене, сало з часником, ковбаси, шашлики, медовуха, глінтвейн та сало з родзинками - це далеко не повний перелік того, що можна було скуштувати на святі.
Окрім різновидів сала, торговці пропонували шашлик, м'ясо, ковбаси, мед, сувенірну продукцію.
Міський голова Полтави Олександр Мамай запропонував проводити свято сала двічі на рік - не лише взимку, а й восени, коли масово ріжуть свиней. Він прийшов куштувати сало разом із молодшим сином. Протягом свята меру довелося не тільки сала багато з'їсти, а й фотографуватися, бо полтавці раз-по-раз до нього підходили з таким проханням. А ще він постійно відмовлявся від алкоголю, говорячи при кожній нагоді, що "не вживає" вже 12 років.
Свято сала викликало великий інтерес у полтавців. Спробувати безкоштовно чи за гроші різноманітні сорти сала прийшли сотні жителів міста. По дорозі від "Злато місто" до Театральної площі важко були навіть протиснутися.
Організатори також провели конкурс виробів із сала "Полтавське сало - найкращий делікатес", а переможцям вручили сертифікати.
Загалом, у підготовці до свята сала були задіяні понад 30 підприємців та 15 творчих колективів.
Гостей також розважали веселі аніматори у костюмах різних мультяшних героїв.
Свято сала відбулося в обласному центрі вже вчетверте.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2011, 12:43 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації