Сало копчене, варене, сало з часником, ковбаси, шашлики, медовуха, глінтвейн та сало з родзинками - це далеко не повний перелік того, що можна було скуштувати на святі.
Окрім різновидів сала, торговці пропонували шашлик, м'ясо, ковбаси, мед, сувенірну продукцію.
Міський голова Полтави Олександр Мамай запропонував проводити свято сала двічі на рік - не лише взимку, а й восени, коли масово ріжуть свиней. Він прийшов куштувати сало разом із молодшим сином. Протягом свята меру довелося не тільки сала багато з'їсти, а й фотографуватися, бо полтавці раз-по-раз до нього підходили з таким проханням. А ще він постійно відмовлявся від алкоголю, говорячи при кожній нагоді, що "не вживає" вже 12 років.
Свято сала викликало великий інтерес у полтавців. Спробувати безкоштовно чи за гроші різноманітні сорти сала прийшли сотні жителів міста. По дорозі від "Злато місто" до Театральної площі важко були навіть протиснутися.
Організатори також провели конкурс виробів із сала "Полтавське сало - найкращий делікатес", а переможцям вручили сертифікати.
Загалом, у підготовці до свята сала були задіяні понад 30 підприємців та 15 творчих колективів.
Гостей також розважали веселі аніматори у костюмах різних мультяшних героїв.
Свято сала відбулося в обласному центрі вже вчетверте.