Вхід | Реєстрація

В Миргороді шкільні колективи показували свої таланти

В Миргороді шкільні колективи показували свої таланти
21 січня в рамках проекту міського громадського об'єднання "Трикутник", що діє при методичному кабінеті відділу освіти, в актовій залі Центру естетичного виховання відбувся загальноміський огляд-конкурс театральних колективів навчальних закладів Миргорода під назвою "Новорічні та Різдвяні дива в родинному колі".
Відкриваючи захід, присутніх у залі привітала головний спеціаліст відділу освіти Л.М.Похно, яка побажала колективам-учасникам успіхів, а уболівальникам - приємного перегляду театральних дійств. Усе того дня: і різдвяні декорації на сцені, і яскраві національні костюми - створювало неповторну святкову атмосферу. Епіграфом огляду-конкурсу став виступ вихованців театру мініатюр "Перлинка" ЦЕВ (керівник Л.І.Заливча), який і повів глядачів у мандрівку до світу Різдвяних свят. Слід сказати, що всі колективи вражали оригінальністю своїх інсценівок, феєричністю та довершеністю.
Цього року в огляді-конкурсі " Новорічні та Різдвяні дива в родин¬ному колі" взяли участь 8 колективів: 7 загальноосвітніх шкіл та вихованці ЦЕВ. Спонсором цього заходу був райком профспілки працівників освіти в особі голови цієї організації В.М.Прокопенко. Під кінець дійства до учасників конкурсу звернулася голова журі, завідувачка методичним кабінетом відділу освіти Т.І.Даценко, яка щиро подякувала їм за чудові виступи, відродження народних традицій та разом із головою райкому профспілки працівників освіти В.М.Прокопенко вручила командам Почесні грамоти відділу освіти Миргородської міської ради та солодкі подарунки.
Слід сказати, що того дня всі колективи-учасники стали переможцями у різних номінаціях. Так, Почесними грамотами відділу освіти Миргородської міської ради за кращу виконавську майстерність були нагороджені команди ЗОШ І-ІІІ ст. №9 (драма "Вертеп"), МСШ №5(вистава "На варенички до Солохи"), НВК "Гелікон" ("Андріївські вечорниці"). Грамотами за кращий акторський ансамбль були нагороджені команди гімназії ім. Т.Г.Шевченка ("Старий Новий рік. Щедрівки") та Центру естетичного виховання ("Три празники в гості"). Грамотами за кращу творчу співпрацю батьків, учнів та педагогів були нагороджені колективи ЗОШ І-ІІІ ст. №7 (обряд "Водіння кози"), ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (обряд "Несу кутю на покутю…"), ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Панаса Мирного (обряд "Щедрий вечір добрим людям").
Були й окремі грамоти журі, а саме: колективу МСШ№5 було присвоєно звання " Родзинка свята"; "Юний талант" - танцювальному дуету Посельської Ірини та Мурового Владислава, учням гімназії ім. Т.Г.Шевченка; "Кращий вокальний супровід" - колективу ЗОШ №1 ім. Панаса Мирного; у номінації " Глядацька симпатія" рівних не було вихованцю цього ж колективу Кононенку Дмитру; а за "Кращий театральний костюм" був нагороджений Олександр Завражний із команди ЦЕВ. Святкового настрою того дня додав присутнім у залі виступ вокального ансамблю "Соняшник" ЦЕВ (художній керівник О.В.Алексієнко). Як бачимо, національні традиції живі, а сучасна молодь готова їх зберігати та примножувати.

Автор: Ольга ЧЕРКАСЬКА, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації