Вхід | Реєстрація

Йогурти Лубенського молокозаводу містили бензойну кислоту

У йогуртах Лубенського молокозаводу фахівці «Полтавастандартметрології» виявили бензойну кислоту
Про це журналістам на прес-конференції повідомив генеральний директор державного підприємства «Полтавастандартметрологія» Віктор МІРУНКО.
За його словами, виробник не винен в тому, що у йогуртах містилася отруйна кислота, за це несе відповідальність заготівник, який привіз молоко влітку.
«Для того, щоб його довезти, лив бензойну кислоту в міліграмах. І ми її знаходили, забороняли, знімали. І виробники реагували на це», - відзначив Віктор МІРУНКО.
Він також зазначив, що виробники молокопродуктів не можуть контролювати вміст бензойної кислоти в своїй продукції, оскільки цей консервант можуть виявити лише підприємства Держстандарту.
«Потужності лабораторії виробництва не можуть виявити бензойну кислоту. Вони не розраховані, у них немає відповідного устаткування. Наприклад, хромотор коштує 100 тисяч доларів, і не кожне підприємство собі може дозволити такий апарат», - заявив Віктор МІРУНКО.
Нагадаємо, бензойна кислота і її солі – це токсичні речовини, які використовують як консервант, при контакті зі шкірою може викликати почервоніння та свербіння.

Довідка УНІАН. ВАТ «Лубенський молокозавод» переробляє 130 тонн молока на день, випускає 60 видів морозива і 64 види молочної продукції: масло, сметану, кефір, молоко, йогурти, сирні десерти.

Автор: www.unian.net


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2009, 10:38 | Лубни | Фінанси
1. Ksenok / 9 липня 2017, 11:38
Теперь такое количество производителей молочной продукции, трудно сделать правильный выбор, особенно когда у тебя есть дети, которым хочется дать все самое лучшее и полезное. Поэтому с появлением детей, я решила не покупать магазинные йогурты и все остальное, а делать сама. Первое знакомство с кисломолочными продуктами у нас началось в 6 месяцев с бифифита, который я делаю на заквасках Vivo Посилання на zakvaski.com . Это вкусный и полезный кисломолочный продукт, в состав которого входят бифидобактерии, лактобактерии различных видов и штаммов. Он осуществляет физиологическую защиту кишечного барьера от проникновения микробов и токсинов, обладает высокой антагонистической активностью и восстанавливает здоровую микрофлору кишечника, поэтому детский иммунитет имеет большую сопротивляемость от вирусов и микробов.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації