Читайте також:
Йогурти Лубенського молокозаводу містили бензойну кислоту
Про це журналістам на прес-конференції повідомив генеральний директор державного підприємства «Полтавастандартметрологія» Віктор МІРУНКО.
За його словами, виробник не винен в тому, що у йогуртах містилася отруйна кислота, за це несе відповідальність заготівник, який привіз молоко влітку.
«Для того, щоб його довезти, лив бензойну кислоту в міліграмах. І ми її знаходили, забороняли, знімали. І виробники реагували на це», - відзначив Віктор МІРУНКО.
Він також зазначив, що виробники молокопродуктів не можуть контролювати вміст бензойної кислоти в своїй продукції, оскільки цей консервант можуть виявити лише підприємства Держстандарту.
«Потужності лабораторії виробництва не можуть виявити бензойну кислоту. Вони не розраховані, у них немає відповідного устаткування. Наприклад, хромотор коштує 100 тисяч доларів, і не кожне підприємство собі може дозволити такий апарат», - заявив Віктор МІРУНКО.
Нагадаємо, бензойна кислота і її солі – це токсичні речовини, які використовують як консервант, при контакті зі шкірою може викликати почервоніння та свербіння.
Довідка УНІАН. ВАТ «Лубенський молокозавод» переробляє 130 тонн молока на день, випускає 60 видів морозива і 64 види молочної продукції: масло, сметану, кефір, молоко, йогурти, сирні десерти.
Теперь такое количество производителей молочной продукции, трудно сделать правильный выбор, особенно когда у тебя есть дети, которым хочется дать все самое лучшее и полезное. Поэтому с появлением детей, я решила не покупать магазинные йогурты и все остальное, а делать сама. Первое знакомство с кисломолочными продуктами у нас началось в 6 месяцев с бифифита, который я делаю на заквасках Vivo . Это вкусный и полезный кисломолочный продукт, в состав которого входят бифидобактерии, лактобактерии различных видов и штаммов. Он осуществляет физиологическую защиту кишечного барьера от проникновения микробов и токсинов, обладает высокой антагонистической активностью и восстанавливает здоровую микрофлору кишечника, поэтому детский иммунитет имеет большую сопротивляемость от вирусов и микробов.
0 0








