Вхід | Реєстрація

Або працюй на громаду, або сідай за грати

Або працюй на громаду, або сідай за грати
Минулого року працівниками міліції за підозрою у крадіжці мобільного телефону було затримано двадцятичотирирічного мешканця Київського району Полтави Максима Л. Доказів того, що саме він скоїв даний злочин було, як кажуть, хоч відбавляй, тож досудове слідство по порушеній кримінальній справі закінчили досить швидко і справу передали до суду.
Районний суд із рішенням також не забарився. Зважаючи на те, що чоловік став на злочинну стежку вперше, його було засуджено до 240 годин громадських робіт. І «виховний ефект», якщо вірити теорії Дарвіна, вагомий, адже праця навіть мавпу змогла перетворити на людину, і полтавчанам користь: за 240 годин можна, наприклад, гарненько підмести не одну вулицю у місті. Такому вироку злодій повинен був лише радіти, адже частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України, за якою його притягували до відповідальності, передбачає також і можливість позбавлення волі на строк до трьох років. Однак, як з’ясувалося пізніше, безкоштовна праця на користь громади для даного чоловіка виявилася гіршою за строк у в’язниці.
На неодноразові письмові звернення кримінально-виконавчої інспекції Київського району Полтави із вимогою прибути для виконання громадських робіт, чолов’яга не реагував. Ніяких відповідей із зазначенням поважних причин такої поведінки також не надсилав. За даних обставин до справи взялись працівники міліції, які у подібних випадках мають право примусово доставляти засуджених до кримінально-виконавчої інспекції. Однак, виявилося, що і це справа не проста: злодій, незважаючи на заборону, самостійно змінив місце свого проживання. Про те, де він знаходиться, не могли сказати ні його рідні, ні сусіди.
Реакція правоохоронців у даній ситуації не забарилась і відносно чоловіка було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 389 Кримінального кодексу України (ухилення від покарання, не пов’язаного із позбавленням волі). Через декілька днів його затримали. Під час спілкування із працівниками Київського райвідділу міліції, засуджений навіть не намагався заперечувати, що від виконання громадських робіт ухилявся свідомо.
«До мене декілька разів приходили повістки із виконавчої інспекції про необхідність з’явитись до них. Я викинув їх у смітник. Іти в інспекцію я не збирався, у мене є нормальна робота, де мені справно виплачують заробітну плату, а безкоштовно відпрацьовувати громадські роботи я не бажаю. Нехай дурні без грошей працюють».
Відсутність бажання працювати, для даного «розумника» найближчим часом може знайти свою практичну реалізацію. Однак, відмовитись йому прийдеться і від оплачуваної праці за місцем своєї постійної роботи. Порушена відносно нього кримінальна справа передбачає відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. Деякий час за гратами повинен стати тим аргументом, який все таки переконає злодія попрацювати на користь нашого міста.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2011, 16:44 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації