Вхід | Реєстрація

У футболі вже «догрались»

Одразу два футбольні скандали спалахнули і горять в нашій неньці-Україні. Один   — загальнодержавний, навіть міжнародний, інший — місцевого, районного масштабу. Днями міжнародні футбольні організації чітко і недвозначно попередили керівництво нашої держави: «Будете «гратись» — залишитесь без «Євро-2012».
Нагадаємо суть проблеми. Вирішили наші реформатори чисто по-донецьки, тобто по своїх «поняттях» навести порядок у футбольному господарстві. Провести, так би мовити, реформування. «Реформування» це в черговий раз звелося до того, що діючого керівника, тобто Григорія Суркіса, потрібно зняти, а свого поставити. По українських «поняттях» — усе логічно і зрозуміло. Президент — донецький, Кабмін — донецький, Генпрокурор — донецький. Нехай і в футболі земляк по народженню чи по духу керує.
Та чомусь кляті європейські чиновники не зрозуміли патріотичних поривів сьогоднішньої української влади. І побачили у тому, що діється, пряме втручання держави у футбольні справи. Наші не бачать, а ті,  у Європі — угледіли. І сказали: «Можете жити «по поняттях», знімати і ставити кого завгодно. От тільки чемпіонат Європи ми проведемо у Німеччині. І футбольні клуби ваші гратимуть виключно між собою».
Щось подібне відбувається нині й у футбольному господарстві Кобеляччини. Там чемпіона району визначають за допомогою міліції, податкової і райдержадміністрації. Тобто — за допомогою державних структур. Що це, як не втручання держави у футбольні справи?
Звичайно, масштаби двох скандалів важко навіть порівнювати. Але тенденція однакова — добитися свого будь-яким способом. Через коліно, через пень-колоду чи ще через одну, всім відому, частину тіла, але добитися. В Україні так прийнято. Але не в Європі, куди ми «стрімко» прямуємо.
От і дали щигля по носі європейці нашим вітчизняним «рехворматорам». Мовляв, за правилами і за законами потрібно жити, а не «по поняттях». Українські футбольні чиновники вже догралися. Поки що тільки футбольні. Але наївно було б думати, що європейці не бачать і не розуміють того, що діється й у всій державі. Адже поки що вітчизняне «рехвормування» зводиться виключно до розставлення на головні пости своїх людей, знаходження компромату виключно на неугодних та зменшення витрат на бюджетників. А з такими темпами і тенденціями можна «щигля» не лише від європейців отримати, а й від українців — на виборах.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2011, 14:14 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації