Вхід | Реєстрація

Боротьба з невирішеними проблемами

Боротьба з невирішеними проблемами
Депутати пропонують: «тіньовим» підприємцям — зареєструватися, мешканцям — прив’язати собак та прикріпити номери на будинки. Поки що тільки пропонують…
Першого лютого відбулося друге пленарне засідання четвертої позачергової сесії Кобеляцької міської ради. Питання порядку денного розглядали швидко та без ексцесів.
Вільний залишок коштів бюджету Кобеляк, який склав 309810,69 грн. розподілили наступним чином: на благоустрій території міста (одержувач «Міська сервісна служба») виділили 230000 гривень; дотація «Водоканалу» — 50000 гривень, оплата праці працівників міськради — 20000; закупівля ліхтарів вуличного освітлення — 9810,69 гривень.
Депутат Роман Матюхов висловився відносно коштів, спрямованих на благоустрій міста:
— Не тільки в мене, а й в багатьох мешканців міста є деякі претензії. Міський голова зовсім недавно звітував, що «Міська сервісна служба» забезпечена всіма необхідними матеріалами, щоб посипати вулиці: піском, сіллю. Але, на жаль, я не бачив, щоб проводилися якісь активні роботи по боротьбі з ожеледицею. Уже не кажучи про околиці міста. Наприклад, я проживаю у мікрорайоні Оздоровчої, то там узагалі жодного разу вулиці ніхто не чистив і не посипав. Ми не виконуємо свої зобов’язання перед виборцями. Пропоную заслухати звіт директора комунального підприємства Володимира Слісаренка.
Олександр Ісип пообіцяв, що на наступне засідання Володимир Слісаренко підготує детальний річний звіт про роботу міської сервісної служби, а потім відмітив стосовно посипання доріг:
— Ми заготовили 330 тонн суміші, але якби зараз була ожеледиця і треба було посипати всі вулиці щодня чотири дні підряд, то на п’ятий день суміші вже не було б. Цієї кількості суміші буде досить, щоб посипати небезпечні перехрестя, їх 5–7 у місті, і підйоми, їх 10–12. Усе засипати неможливо, а відчистити немає технічної можливості. Коли купимо техніку, тоді будемо вимагати.
Серед інших питань у пункті «Різне» депутат Олександр Бистряков підняв три важливі проблеми, які вже неодноразово обговорювалися, проте залишилися невирішеними. Він говорив про тих осіб, які займаються підприємницькою діяльністю, але не бажають сплачувати податки. Також Олександр Вікторович зосередив увагу депутатів на ситуації з великою кількістю бродячих собак у місті та порекомендував знайти спеціалістів по відлову собак. Секретар міськради Сергій Галушко зауважив, що якщо знайдуть професіоналів у цій справі, то і гроші на оплату їх праці теж знайдуться.
У свою чергу депутат Олександр Мужайло порекомендував звернутися до кобелячан через пресу, попрохати господарів прив’язати собак. У іншому разі бродячих тварин умертвлять і жителі міста в подальшому можуть лишитися без домашнього улюбленця. Наступна проблема, яку підняв Бистряков, стосувалася забезпечення ліками хворого на гемофілію хлопчика. На одній з сесій Валерій Коробейник розповідав, що на забезпечення ліками дитині щороку потрібно близько 90 тисяч гривень. Депутати вирішили написати звернення до Міністерства охорони здоров’я України.
Депутат Валерій Коробейник наостанок попрохав дослідити проблему відсутності номерів на будинках жителів міста, що істотно ускладнює роботу швидкої допомоги. Тому, для користі самих кобелячан, він попрохав повісити номери на будинки.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2011, 15:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації