Вхід | Реєстрація

Гроші — за знання

Гроші — за знання
У школі села Руденківка зайвий раз доводять: розумним бути не лише модно, але й вигідно.
У навчальному закладі вирішили перейняти досвід районного відділу освіти і започаткувати традицію з відзначення кращих учнів школи. З цієї нагоди 28-го січня у актовому залі школи зібралися учні, їх батьки та педагоги. На сцену вийшов директор школи Андрій Дігтяр, який і пояснив присутнім, для чого, власне, вони всі тут зібралися.
— Наші діти брали участь у районних олімпіадах. І у багатьох з них перемагали, або займали призові місця, — із гордістю повідомив Андрій Васильович. — Тепер усі ці переможці — гордість нашої школи — вийдуть на сцену. І отримають за свої успіхи не лише нашу вдячність, але й матеріальне заохочення. Ми хочемо усім показати, що інтелектом можна заробляти гроші. І гроші немалі!
Для того, щоб фінансове нагородження стало можливим, Андрій Дігтяр, готуючись до свята, шукав спонсорів. Ними погодились виступити депутати районної ради Віталій Линник, Сергій Бульбаха та Анатолій Юрченко. Усі вони виділили по 500 гривень. Ще по 200 додали приватні підприємці Дмитро Шовкопляс та Ірина Муха.
Отже, зал переповнений. Настає урочиста мить. Під оплески друзів, батьків та педагогів кращі учні школи підіймаються на сцену. Ведучі свята не лише називають кожного, але за кілька хвилин встигають і розповісти про нього коротку біографію. І кожен присутній у залі дізнається, яка розсудлива Ольга Муха, відповідальний Артем Кибкало, симпатична Анна Руденко, активна Катерина Давиденко, весела Ірина Чумаченко, інтелектуальний Руслан Саліков, старанний Олег Бистрицький, скромна Юлія Сонник, неординарна Карина Дашко, кмітлива Марина Рубайко та романтична Руслана Марюхніч. Для того, аби вручити цим учням грамоти та конверти із винагородою за інтелектуал успіхи, на сцену підіймаються заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник та заступник голови районної ради Микола Перерва. Конверти, які вони вручають учням, різної товщини. Адже за І місце учневі належить 100 гривень, за ІІ — 75 і за ІІІ — 50. Найбільшу суму своїм розумом заробила Ольга Муха, яка перемогла у районних олімпіадах з української мови та біології, була другою на олімпіаді з англійської та третьою у конкурсі «Шевченко в серці моїм». Загальну суму її заробітку підрахуйте самі.
Услід за своїми учнями на сцену виходять педагоги. Ті, які й готували своїх дітей до участі у олімпіадах. Їх роботу теж відзначають грошовими винагородами. Дещо меншими, ніж у вихованців, але все ж таки приємними. Із рук начальника відділу освіти Миколи Тарана отримують грамоти і конверти педагоги Тетяна Шинкаренко, Валентина Білокінь, Діна Жученко, Світлана Лях, Антоніна Чубко, Ольга Коробка, Ніна Кибкало та Валентина Чулкова. Після того, як стихають оплески, на сцену виходять пісенні таланти руденківської школи і дарують своїм педагогам пісню. Звичайно ж, про вчителів. А потім ще. І ще. Святковий концерт триває близько години. І задоволення від нього отримують і учні, і педагоги, і поважні гості з райцентру. А ті учні, які цього року участі в олімпіадах не брали, напевно сидять у залі та й думають собі: «Ти дивись! За те, що гарно вчишся, ще й гроші дають! От мені б так!». Що ж, немає нічого неможливого — вперед, за підручники, і незабаром саме тебе викличуть на сцену і вручать гроші, які ти заробиш не тяжкою фізичною працею, а власним інтелектом.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації