Вхід | Реєстрація

1 лютого народився «Літератор»

1 лютого народився «Літератор»
У приміщенні районної бібліотеки зібралися письменники, поети та літературознавці Кобеляччини, які взяли на себе важливу місію — створити літературне об’єднання.
Усе почалося з творчих вечорів, які взялися організовувати небайдужі до мистецького слова люди. На день проведення установчих зборів Леонід Митько тримав у руках кілька газет з публікаціями про шість незабутніх зустрічей шанувальників з письменниками та поетами?земляками. Творчі вечори проходили у музеї літератури та мистецтва і бібліотеці майже щотижня протягом двох місяців. Активними учасниками цих зустрічей були: Юлія Савченко, Василь Безкібальний, Воло­­димир Чернявський, Гали­на Петлюк, Григорій Поте­тій, Володимир Скляренко, Воло­димир Проскура та багато інших. Саме на одному з таких вечорів виникла ідея створити Кобеляцьку районну громадську організацію «Літератор», засновниками якої стали 15 кобелячан.
— Об’єднатися у творчу спілку, перш за все, ми вирішили для того, щоб разом вирішувати проблеми, — розповідає один з ініціаторів створення громадської організації Леонід Митько. — Наприклад, подати роботу на конкурс може лише громадська організація. Хотілося б, щоб спілка існувала при підтримці влади.
На засіданні були присутні голова міськради Олександр Ісип, заступник голови РДА Микола Шабалтій, начальник відділу культури та туризму Володимир Проскура, які підтримали ініціаторів, сказали напутнє слово.
— Хочу привітати з початком великої, гарної, доброї справи, — звернувся до присутніх Олександр Ісип. — Тут ще сидить вас небагато, але я бачу обличчя талановитих людей, які давно займаються літературною діяльністю. Скажімо, Василя Безкоровайного я пам’ятаю ще з часів, коли ходив до початкової Вільховатської школи. Ще тоді в районній газеті регулярно публікувалися його вірші. У свою чергу Володимир Чернявський постійно випускав власні книги, які були виношені та написані під час його трудової діяльності. Тут зібралися творчі люди, про яких можна сказати багато добрих слів…
Творчі вечори будуть проводитися і надалі. Так, 11 лютого, о 14 годині ви можете завітати на зустріч з Леонідом Митьком, композитором-літератором, лауреатом літературно-мистецької премії ім. Володимира Малика.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2011, 12:13 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації