Вхід | Реєстрація

На Решетилівщині батько чотирьох малолітніх дітей «виховував» одного із синів гумовим шлангом

На Решетилівщині батько чотирьох малолітніх дітей «виховував» одного із синів гумовим шлангом
В селі Хрещатому Решетилівського району, поки батьків не було вдома, 9-річний хлопчик вирішив підрівняти ножицями 4-річній сестричці волосся. На такий дитячий прояв перукарських здібностей батько відреагував негативно. Гумовим шлангом по тілу малого – таким було батьківське покарання за вчинок сина.
У 2009 році родина Семеренків (прізвище змінено – від авт.) перебувала на обліку в правоохоронних органах як неблагонадійна. Таке рішення було прийнято компетентними органами, оскільки голова сімейства (батько) знаходився за гратами за скоєння крадіжки. На волі його чекали дружина та двоє маленьких синів.
Коли чоловік повернувся із в’язниці додому Семеренки зажили щасливим життям. В будинку зробили охайний ремонт, хлопчики пішли до школи, а пізніше в родині сталося поповнення -  народилося двоє дівчаток. Переважно сім’я Семеренків проживала за кошти державної допомоги на дітей.
Правоохоронці Решетилівського райвідділу періодично навідувалися в родину, вивчали психологічний клімат, спілкувалися з дітьми, дорослими, запитували думку сусідів. За всіма показниками Семеренки вели нормальний спосіб життя, а тому згодом з обліку в міліції їх було знято.
Якось на початку лютого у вечірній час мама й тато залишили дітлахів на племінника, який жив неподалік, та подалися у справах. Коли через деякий час подружжя повернулося додому, їх зустріла чотирирічна донька з новою зачіскою. Таткові не сподобався такий вчинок дітвори, а тому він почав кричати та запитувати, - «хто це скоїв?». Та на питання так ніхто й не відповів.
Розлючений голова родини пішов до іншої кімнати та вхопив гумовий шланг від пральної  машини довжиною 1 метр, яким і відлупцював найстаршого сина – 9-ти річного Миколку.
На ранок хлопчики пішли до школи. Миколка навчався у третьому класі. Під час письма вчителька помітила, що у завжди старанного учня Семеренка кардинально змінився почерк. Запитавши у хлопчика, чому той не старається гарно писати, Миколка відповів, що болить рука. Оглянувши учня, вчителька забила на сполох та повідомила про численні синьці на тілі малого директору школи, яка вже й зателефонувала до міліції.
В’ячеслав Пащенко, оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей Решетилівського райвідділу повідомив, - «При розмові батько пояснив, що дуже погарячкував того дня та шкодує за скоєне. Згідно акту судово-медичної експертизи, Миколці були спричинені легкі тілесні ушкодження. Наразі стан здоров’я хлопчика задовільний. З ним займаються компетентні психологи».
Щодо батька, то працівники міліції провели з ним профілактичну бесіду. Також вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 166 Кримінального кодексу України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2011, 15:09 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації