Вхід | Реєстрація

«Будекспрес» зміцнює перевагу, а у битві лідерів перемагають «Буцики»

«Будекспрес» зміцнює перевагу, а у битві лідерів перемагають «Буцики»
Зимовий чемпіонат міста з міні-футболу виходить на фінішну пряму. Між собою зустрічаються команди, що претендують на чемпіонське звання.
У суботу в першій групі чемпіонату відбулися два поєдинки, які можуть претендувати на звання «матч туру». Ще за день до цих ігор один із місцевих знавців футболу зважився на прогноз. Чоловік сказав: «Після цього туру лідером стане кобеляцький «Колос». «Колосяни» легко виграють у Сухинівки, а «Сови» програють Шенгурам і, в свою чергу, «Буцики» «Процикам».
Прогноз фахівця, як і прогноз Гідро­мет­центру, збувся рівно наполовину. Кобе­ляцький «Колос» переміг команду із Сухинівки взагалі без гри — сільські футболісти на матч не прибули. А ось інші команди підвели місцевого футбольного «пророка». Щоправда, «Маленькі сови» були близькі до того, щоб невтішний для них прогноз справдився. Кобеляцькі спортсмени у матчі із «Шенгурівським», як і годиться фаворитам, повели в рахунку. Але зарано розслабилися і під кінець матчу вже програвали 2:3. Лише ціною надзусиль «Совам» вдалося забити свій третій гол і звести в нічию здавалось вже виграний шенгурянами поєдинок.
У іншому центральному матчі зустрічались футболісти, які «наколотили» своїм суперникам найбільшу кількість голів. Мова йде про кобеляцькі команди «Буцики» і «Процики». І можна було очікувати «голепаду» і в протистоянні найрезультативніших команд. Але не так сталося, як гадалося. Гравці обох команд розпочали матч надзвичайно обережно, намагаючись не ризикувати і не допустити найменшої помилки. Досить довго футболісти грали, як кажуть, «без воріт», зосередившись на позиційній боротьбі в центрі майданчика. Першими «вибухнули» «Процики». Почав ризикувати їх нападник Дмитро Лісний. Не боячись «обрізатись», Дмитро кілька разів йшов на захисників суперника. Ризик виправдовував себе небезпечними моментами біля воріт «Буциків». Ті, у свою чергу, «огризнулись» двома дальніми ударами у виконанні Богдана Калитки. Та найреальніший момент для результативного удару мав все ж гравець «Проциків» Олександр Ярошенко. Він на якусь долю секунди опинився віч-на-віч з воротарем, але в рамку не влучив.
Минула вже середина першого тайму, а команди все катали м’яча в центрі. І тут «буцик» Калитка попросив хвилинну перерву. Під час наради він емоційно попросив партнерів по команді: «Хлопці, низом, низом граємо, не закидайте м’яч уверх».
І через кілька хвилин після отриманої настанови «Буцики» забили. За фол проти їх форварда Безуглого був призначений штрафний. Калитка потужно пробив низом в обвід «стінки». Голкіпер зумів відбити м’яча. Але вже згадуваний Женя Безуглий був першим на добиванні і «розвів» воротаря і «плямистого» по різних кутках.
Після цього гра пожвавилась. Все ж більше атакували «Процики». Вони вже мали в своєму пасиві одну поразку і друга фактично позбавляла їх шансів на чемпіонство. Небезпечні моменти мали їх гравці Дмитро Лісний та Микола Солянко, потужно пробивав Ярошенко. Але воротар «Буциків» Дмитро Зайцев того дня «тягнув» всі м’ячі. А в другому таймі був другий гол Безуглого. Калитка видав чудовий діагональний пас від свого штрафного майданчика. Женя у своєму фірмовому стилі рвонув, миттєво випередивши захисника. Багатьом здавалось, що він не наздожене м’яча через слизький від вологи газон. Але форвард «Буциків» так не думав. Він догнав м’яча на правому фланзі своєї атаки і пробив. М’яч влетів у протилежну «дев’ятку» воріт. А остаточну крапку у грі поставив захисник «Буциків» Євген Волошко. За кілька секунд до фінального свистка він заштовхав м’яча у ворота «Проциків». 3:0 і «Буцики» стають одноосібними лідерами першості. Схоже, що «вічно третя» команда всерйоз намірилася поборотися за перше-друге місця.
А тим часом у другій групі першості її лідер «Будекспрес» продовжив зміцнювати свої позиції. У суботу «будекспресівці» грали із командою села Жуки, котра теж претендує на лідерство. Хоча після звітного поєдинку можна вже говорити — претендувала. Інтрига у цьому матчі проіснувала зовсім недовго — лише до моменту, коли після помилки воротаря жучани забили свій перший гол. До цього вони вже встигли пропустили два. Певно, сподіваючись зрівняти рахунок, футболісти із Жуків кинулись атакувати і швиденько напропускали у свої ворота. Матч закінчився з рахунком 6:2 на користь «Будекспреса». У його складі потрібно відзначити гру Олександра Явтушенка, який видужав після травми. Саша, на відміну від своїх суперників-«бігунків» із Жуків, не носився по майданчику від воріт до воріт. Але він швидше думав на полі. Володіючи прекрасною технікою, Явтушенко або сам обігрував суперників, або віддавав точні паси партнерам. А бігати у «Будекспрес» є кому. Настирливий і невтомний Валентин Ломаков забивав того дня тричі.
Наступного ігрового дня «будекспресівці», певно піймавши кураж, в одні ворота винесли підлітків із «Лідер-2». І знову відзначились як лідери Явтушенко та Ломаков.
Підводячи підсумки чергових турів, можна, майже не боячись помилитися, стверджувати, що чемпіоном міста у другій групі стане кобеляцький «Будекспрес». А ось у першій групі інтрига тільки закручується. Що ж, тим цікавіше буде і глядачам, і самим учасникам змагань.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2011, 18:58 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації