Вхід | Реєстрація

В Лубнах обговорювали проблеми вживання та продажу алкоголю серед молоді

17 лютого 2011 року в приміщенні Лубенської міської ради відбулося засідання за круглим столом «Проблеми вживання та продажу алкоголю і тютюну неповнолітніми:шляхи вирішення». Тему обговорювали фахівці з наркології, соціальної сфери, освіти, правоохоронних органів міста, а сам захід ініціювали громадські діячі з Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». В роботі круглого столу взяли участь голови постійних депутатських комісій, власники об’єктів торгівлі та представники громадськості. Запросивши до діалогу присутніх, начальник відділу в справах сім’ї та молоді Лубенського міськвиконкому Скиба Світлана Олексіївна підкреслила, що підростаюче покоління є найбільш уразливим до алкоголю та інших негативних явищ. Чепур Олександр Сергійович – голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» зазначив, що постановка проблеми ґрунтується на результатах дослідження, проведеного фахівцями організації серед підлітків міста Лубни, які визначили вживання алкогольних напоїв основним чинником, що впливає на розвиток здорової особистості. Також одним з головних спікерів виступив головний лікар Лубенського обласного наркологічного диспансеру Антон Олегович Смагін. Приводячи статистику, він, зокрема наголосив, що ситуація з алкоголізмом в країні страшна, тому вже давно в нас мали би проводити безліч виховних робіт, до яких потрібно залучати громадських діячів, відомих людей, кумирів молоді, які б говорили про відповідальне ставлення до алкоголю. Йшлося і про необхідність запровадження міської програми боротьби з алкоголізмом, бо навіть на папері її нема, не кажучи вже про реальне втілення. До конструктивного діалогу були залучені працівники правоохоронних органів, соціальних служб міста, освітяни. В Україні серед опитаних учнів віком 15-16 років 25% вживали алкоголь раніше 13-ти років, а серед тих, кому 11-12 років, пробували спиртні напої 40% дітей. Були п`яними хоч раз в житті 20% шестикласників. Як повідомлялося раніше, у Полтавській області оголошено місячник боротьби з вживанням алкоголю серед молоді. Ці важливі заходи відбуваються в рамках проекту «Просвітницька програма «За здорове майбутнє» та ініційовані Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ».

Автор: Олександр Чепур, Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2011, 10:40 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації