Вхід | Реєстрація

Гуманні підходи до наркозалежних

Гуманні підходи до наркозалежних
14 лютого у відбувся круглий стіл, на якому розглядали варіанти зниження рівня захворювання на ВІЛ/СНІД, туберкульоз та обговорювали проблеми наркоманії.
Ведучим і основним виступаючим зустрічі був Анатолій Волик, керівник проекту «Безпека, знання, підтримка» полтавського благодійного фонду «Громадське здоров’я».
— До наркозалежних людей варто використовувати гуманні підходи, які враховують їх точку зору та їх право вибору теж, — говорив серед іншого Волик. — Якщо ми дозволяємо певній частині суспільства вживати алкоголь, то давайте застосовувати політику розумних стандартів до тих людей, які знаходяться поза легальністю. Те захворювання, на яке наражається ця група людей, воно спільне для нас з вами — ВІЛ-інфекція. Вона не розбирає: чи вживає людина наркотики чи ні. Ви знаєте, що з 2005 року в Україні статевий шлях передачі цього захворювання вийшов на перше місце.
Метою заходу було презентувати дві тренінгові програми для медичних працівників та правоохоронних органів. Однак завдання зустрічі досягти повністю не вдалося, оскільки запрошені представники правоохоронних органів на захід не прийшли. На круглий стіл завітали волонтери благодійного фонду «Знати, щоб жити», лікар-інфекціоніст ЦРЛ Віра Супруненко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анна Півень, заступник голови райдержадміністрації Микола Шабалтій, від служби соціального супроводу «Альтаїр» була присутня Юлія Штим та ін.
Анатолій Волик розповів про роботу фонду «Громадське здоров’я», на проекторі показав рівень ризику інфікування на ВІЧ працівниками медичних служб. За статистикою з 0,3 відсотками осіб це трапляється під час випадкового уколу голкою; 0,7–1 відсотки — при порізах гострим предметом з видимими слідами крові; а 20–30 відсотків мають ризик інфікування вірусами гепатиту В і С.
Організатори заходу продемонстрували примірник газети «Біла альтанка», на обкладинці якої було розміщене фото активістів Кобеляк, керівника фонду «Знати, щоб жити» Юрія Вусаня, а в газеті запропоноване інтерв’ю з ним.
Наостанок Анатолій Волик попрохав передати презентацію тренінгової програми правоохоронним органам та надав контакти фонду «Громадське здоров’я»: тел. (0532)518–340, м. Полтава, вул. Половка, 66‑Б, офіс 402.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2011, 11:57 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації