Вхід | Реєстрація

Міліціонери Полтавщини теж перевіряють ціну на гречку

Міліціонери Полтавщини теж перевіряють ціну на гречку
Працівники відділу УДСБЕЗ УМВС у Полтавській області проводять моніторинг обсягів виробництва та руху гречаної крупи від виробника до торгової мережі, щоб встановити об'єктивність ціноутворення та виявити порушення у зазначеній сфері. Тож міліціонери тепер працюють і як допоміжний орган ціновій інспекції.
«Міліція - це державний орган. А у державі зараз створюється нездорова ситуація. Виникає паніка, на якій окремі особи намагаються заробити. Наше завдання: заспокоїти людей і показати, що проблеми з гречкою немає», - пояснив зацікавленість міліції питанням гречки начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС в Полтавській області Юрій Сулаєв.
Про результати перевірок ціни на гречану крупу у роздрібних та оптових мережах області розповів сьогодні на прес-конференції начальник управління держслужби боротьби у економічною злочинністю Дмитро Пасєка.
За його словами, міліціонери до такого контролю залучаються переважно у складі спеціальних груп за участі податкової та цінової інспекції.
Зокрема, уже відпрацювали 65 об'єктів торгівлі, в т. ч. 12 продовольчих ринків, встановлено 5 фактів завищення цін на крупу гречки, в результаті чого на 5 порушників склали протоколи про адміністративну відповідальність та спільно з Державною інспекцією по контролю за цінами в Полтавській області оштрафували на суму 4 тис. 790 грн.
За результатами проведеної інвентаризації зерна гречки у виробників, встановлено, що на залишку знаходиться майже 2 тис. тонн гречки.
Станом на 18 лютого мінімальна ціна на гречану крупу в області становила 12,51 грн/кг, максимальна - 22,83 грн/кг.
«В асортименті, окрім гречки, є чимало інших круп. Думаю, запасів провіантів у державі вистачить», - зауважив Дмитро Пасєка.
За інформацією управління агропромислового комплексу Полтавської ОДА, навесні 2011 року заплановано засіяти 20 тис. гектарів гречки, для чого необхідно 1 тис. 365 тонн.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2011, 10:55 | Полтавщина | Політика
1. zevo / 24 лютого 2011, 14:47
Слово "провіант" вживається лише в однині, а круп не настільки багато, як заспокоює Пасєка. Крім усього іншого, на них ціна теж піднялася.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації