Вхід | Реєстрація

Один кінь проти цілого табуна

Один кінь проти цілого табуна
На черговій сесії Новосанжарської районної ради найбільше суперечок виникло навколо реорганізації навчальних закладів. При цьому головним опонентом більшості цього разу виступив начальник відділу освіти Микола Таран.
Розпочалася сесія, як завжди, із приємного. Голова районної ради Володимир Левицький та голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс привітали із 50-річчям головного лікаря Нехворощанської лікарні Олексія Кулія та вручили йому почесні грамоти від обох гілок районної влади. Далі депутати перейшли до розгляду питань, яких цього разу було більше двадцяти. На розгляді більшості з них депутати практично не зупинялися і лише деякі викликали бурхливе обговорення і навіть серйозні суперечки.
Своєрідним «каменем спотикання» стало одинадцяте питання «Про реорганізацію Драбинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у Драбинівський навчально-виховний комплекс». На трибуну вийшов заступник голови районної ради Микола Перерва, який запевнив депутатів у доцільності створення такого НВК.
— Немає потреби ділити приміщення — окремо під школу, окремо під садок, — зазначив Микола Степанович, — це має бути спільний навчально-виховний комплекс.
Заперечення із цього приводу мав депутат Микола Таран — начальник районного відділу освіти.
— А чи брали висновок у відділу освіти щодо доцільності створення НВК? — запитав Микола Григорович.
— Ні, не брали, — відповів заступник голови районної ради, — але це питання було погоджене керівництвом райдержадміністрації.
Почувши відповідь, Микола Таран попрохав слова і вийшов на трибуну.
— Створення НВК у Драбинівці зараз не на часі, — запевнив начальник відділу освіти, — з тієї простої причини, що у селі досі немає дитячого садка, з яким можна було б об’єднати школу і створити цей комплекс. Тому я пропоную зняти питання із розгляду.
Із Миколою Тараном не погодились депутат Віктор Сидоренко, заступник голови РДА Володимир Борт та кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний. Усі вони наводили аргументи на користь створення НВК. Після завершення обговорення депутати проголосували і більшістю голосів таки прийняли рішення. Декілька депутатів утрималися, «проти» голосував лише Микола Таран.
Аналогічна суперечка виникла і при розгляді наступного питання — створення Полузірського НВК. Микола Таран стверджував, що на розгляд питання на сесії сільської ради не запросили директора Полузірської школи. Микола Перерва та полузірський сільський голова Любов Шерстюк цю інформацію спростували. Депутати проголосували і прийняли і це рішення.
Коли питання зайшло про створення НВК у Лівенському і слова знову попрохав Микола Таран, по залу пробіг смішок. Але начальнику відділу освіти було не до сміху. Він стверджував, що на даний час відсутня проектна документація, яка б на законних підставах дозволила відкрити у селі садок. А тому і мови про створення НВК бути не може.
Начальнику відділу освіти заперечив депутат Іван Крав­цов, який порадив Миколі Григо­ровичу думати не про заборони та обмеження, а про дітей, які ходитимуть до нового садочка. А справжнім холодним душем для очільника освітян став виступ голови РДА Сергія Шовкопляса.
— Микола Григорович, як у депутата районної ради, у вас може бути своя позиція, — констатував Сергій Миколайович, — але як у начальника відділу освіти у вас має бути почуття командного духу. Ну не може начальник відділу освіти показувати «отсебятіну»! Якщо райдержадміністрація це рішення підтримує, а він — ні! Ви зараз — як той одинокий кінь, який іде проти табуна. А ви знаєте, що буває із таким конем? Ви подумайте про себе і з достоїнством допрацюйте на своїй посаді!
Після таких бурхливих обговорень депутати спокійно прийняли рішення більшістю голосів. І пішли далі за порядком денним. Далі до самого кінця сесії депутати пройшли без суттєвих зупинок. Уже після завершення  сесії до депутатів було кілька звернень. Так начальник Новосанжарського управління з експлуатації газового господарства Григорій Перерва розповів про нещасні випадки, що сталися у Маріуполі та Полтаві. Причинами їх було самовільне встановлення котлів, неправильна їх експлуатація, недопущення до них працівників газових служб. До всіх депутатів та керівників Григорій Степанович звертався із проханнями усіляко сприяти виконанню обов’язків підпорядкованою йому службою.
— А що ж тепер робити — гофру знімати? — тихо запитав із глибини залу хтось із депутатів. Григорій Перерва, напевно, його не почув.
Далі до присутніх сільських голів звернувся новий керівник Новосанжарського відділення «ПриватБанку» Валерій Пищида. Він повідомив, що банк готовий іти назустріч усім бажаючим і обслуговувати власників пластикових карток просто у їх селах. Для цього на поштовому відділенні села оперативно встановлюється спеціальний бас-термінал. Головна умова такої співпраці — і працівники школи, і сільської ради, і різні бюджетники обслуговуються, звичайно ж, «ПриватБанком». Наприкінці виступу банкіра до нього із запитанням звернувся невгомонний Микола Таран:
— А чому це немає фірмових календарів від «ПриватБанку»? Коли Шовкопляс був там начальником, то завжди були!
На запитання миттєво відповів сам Сергій Шовкопляс:
— Я вам вручу персонально. У мене ще залишилися!
Після цього і депутати, і керівники, і держслужбовці потяглися до виходу із зали засідань. Найбільш обговорюваною темою у кулуарах стала полеміка між головою райдержадміністрації Сергієм Шовкоплясом та начальником відділу освіти Миколою Тараном. Дехто дивувався поведінці керівника освітян при обговоренні питань створення НВК, а дехто жартував із приводу його останньої репліки: «Може, треба було лишитися — і подивитись, як голова Тарану календар даритиме?».

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2011, 12:02 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації