Вхід | Реєстрація

П’ють танцюючи

П’ють танцюючи
Після того, як на дискотеці почали продавати спиртне, до редакції звернулися зі скаргами кобелячани, які стурбовані вживанням алкоголю неповнолітніми. З цим питанням ми пішли до старшого оперуповноваженого групи кримінальної міліції у справах дітей Кобеляцького райвідділу Людмили Домнич.

— Які на сьогодні заходи вживаються для контролю за місцем відпочинку молоді — дискотеками?
— Із 4-го грудня 2010 року патрулі почали відвідувати дискотеку спільно з райдержадміністрацією.

— Хто входить до складу патрульної комісії?
— Два працівника міліції, представники служби у справах дітей та молоді та один або два вчителі. Спочатку було залучено велику кількість учителів шкіл міста. Однак у нас з’явилася інформація, що деякі учні попереджені про рейд, тому ми перестали масово задіювати людей. Ще ми плануємо залучити педагогів аграрного ліцею. Як показує практика, учнів саме цього закладу найчастіше затримують патрулюючі. Разом з тим із початку лютого почалися постійні рейди громадської організації козаків. Вони прикомандировані до наших дільничних.

— Як ви відрізняєте під час дискотеки: виповнилося 18 років особі чи ні?
— З цією метою ми і задіюємо вчителів. Буває, дівчині 15 років, а виглядає на всі 20. Трапляється і навпаки — робимо зауваження особі, яка виглядає на 15–16 років, перевіряємо документи, а вона вже повнолітня. Тому рекомендуємо повнолітнім особам, які виглядають молодше, мати при собі будь-який документ, що посвідчує вік.

— Скільки за цей час затримано правопорушників на дискотеці та поряд з нею?
— Близько двадцяти неповнолітніх. Най­меншому правопорушнику було 15 років.

— Чи потрапили до цього списку дів­чата?
— Звичайно. Бентежить те, що суд при першому затриманні дає лише попередження дівчатам. Хоча за останній час був й інший випадок. За дрібне хуліганство (дівчата побилися) одній постановили відпрацювати 40 годин громадських робіт, а іншій — штраф.

— За що найчастіше затримує патруль?
— За справляння природних потреб у районі заправки, поряд з дискотекою, побіля стіни спорт-бару. За розпиття слабоалкогольних напоїв у громадських місцях. Хоча зараз це трапляється поряд з дискотекою рідше. Гадаю, це пов’язано з тим, що зараз вживати алкоголь можна прямо на дискотеці. Дозвіл надала міськрада. Відвідувачі цього закладу, крім відведеного місця, вживають алкоголь танцюючи. Якщо будуть задокументовані факти продажу алкоголю дітям — будемо йти на серйозні кроки. Я особисто запропонувала адміністрації дискотеки зробити фільтрацію відвідувачів, заборонити вхід у їх заклад людям до 18-ти років. Мені відповіли досить невизначено.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2011, 15:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації