Вхід | Реєстрація

Продукти харчування невблаганно ростуть в ціні

Продукти харчування невблаганно ростуть в ціні
Що зараз робиться в області, аби стабілізувати ціни на харчі, та які товари, обіцяють фахівці, точно не подорожчають – в наступному сюжеті.
Пересічні полтавці підвищення цін на деякі продукти харчування відчули одразу ж. Говорять – ціни зросли настільки різко, що й оговтатися не встигли.
Бліци:
— Відсотків на 10 точно. То бачимо ж по цінникам: стара ціна закреслена, вписана нова, яка точно на 10% більше.
— Подорожчали набагато.
— Ви подивіться, які ціни, яке все і взагалі. Молоко, сир, сир голандський.
— Ясна річ, будь-кому зрозуміло, подорожчали.
— Пшона не можна купити, не те, що гречки. Вже 10 гривень пшоно, хіба на Україні таке може бути?! Подорожчали майже на 50%, я дивлюся по крупах.
У Полтавському територіальному відділенні Антимонопольного комітету України згодні, що на деякі продукти харчування наразі ціни завищено, однак стосовно стабілізації вартості основних продуктів харчування робота ведеться. Так, говорить начальник тервідділення Володимир Оніщенко, на нараді у Києві комітет дав дозвіл на узгоджену поведінку 14-ти виробників олії та рослинних жирів.
Володимир Оніщенко, голова територіального відділення АМКУ у Полтавській області:
— Комітет погодився з тим, що ці суб'єкти господарювання будуть підписувати угоди узгоджено і на ринок України кожен місяць буде виходити 20 тисяч тон жирів рослинного походження за узгодженою ціною.
Головною умовою такого дозволу від Антимонопольного комітету є заборона продажу олії за ціною дорожчою, аніж 13 гривень 40 копійок за літр. Володимир Оніщенко продовжує: стабілізовано цінову ситуацію в країні і на борошно. А от з виробниками цукру також планують підписати угоду, аби попередити його від зростання в ціні, хоча усна домовленість вже діє. Зменшили, продовжує посадовець, в області і ціну на хліб, у середньому – на 2,4%. Однак є певні проблеми з цінами на ринку кисломолочних продуктів.
Володимир Оніщенко, голова територіального відділення АМКУ у Полтавській області:
— Є не зовсім здорова поведінка роздрібних мереж, тут є питання і ми займаємося ним, щоб навести там певний лад. Але, що стосується молокозаводів, я думаю, що на сьогодні вони ведуть себе більш-менш адекватно, прогнозовано.
Що ж до показового покарання порушників, Володимир Оніщенко говорить: на прикладі гречаної крупи в комітеті розуміють – підприємці також не можуть продавати товари в збиток, адже закупівельна ціна гречки 16-18 гривень за кілограм, а гранично встановлена – 14.
Самі ж підприємці на камеру говорити відмовляються, хоча запевняють: такого останні 12 років не було, адже вони не встигають змінювати цінники, як необхідно знову вписувати нову ціну на продукти харчування.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2011, 15:23 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації