Вхід | Реєстрація

У Кременчуці міська влада покриває пропаганду сталінізму в районі

У Кременчуці міська влада покриває пропаганду сталінізму в районі
Наприкінці січня 2011 року депутат Автозаводської районної в м. Кременчуці ради, представник ВО «Свобода» Олег Савченко направив звернення до голови цієї ради Володимира Коваленка з вимогою звернути увагу і втрутитись у ситуацію пропаганди сталінізму в районі.
На території Автозаводського району м. Кременчука діє Автозаводська районна рада ветеранів м. Кременчука Полтавської області. Вона постійно діє у приміщенні, де під час місцевих виборів 2010 року була розташована районна виборча комісія. За збігом обставин, депутат районної ради Олег Савченко натрапив на портрети Йосипу Сталіну та діячам «Великої вітчизняної війни» у згаданому приміщенні, що спонукало депутата направити відповідне звернення до голови Автозаводської районної в м. Кременчуці ради Володимира Коваленка.
У зверненні депутата Савченка, зокрема, йдеться:
«Як відомо, 13 січня 2010 року Апеляційний суд м. Києва виніс вирок, згідно якого протягом  другої половини 1932 - першої половини 1933 років на території УРСР тодішнє комуністичне керівництво СРСР скоїло злочин геноциду шляхом навмисного винищення голодом українського селянства як питомої частини української нації. Суд дійшов висновку, що головними особами, відповідальними за злочин геноциду проти української нації, слід вважати Й.Сталіна, В.Молотова, Л. Кагановича, П. Постишева, С. Косіора, В.Чубаря, М. Хатаєвича…
27 листопада 2010 року українці відзначали роковини Голодомору в Україні. Чи не  кожна українська сім’я, яка проживала на території колишньої УРСР того часу, має близьких, родичів, що загинули мученицькою смертю від голодної смерті, організованої лідерами комуністичної партії колишнього СРСР та УРСР. Й.Сталін – перший в списку цих організаторів…
До речі, не можу не зауважити, що всі особи, портрети яких знаходяться в приміщенні Ради ветеранів, були безбожниками і організаторами руйнації храмів і святинь українського народу, і не тільки українського. Таким чином, наявність цих портретів може призвести до національної та релігійної ворожнечі громади Автозаводського району м. Кременчука.
На підставі викладеного, керуючись ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», вимагаю негайно прибрати зі стін вказані портрети і символіку, тому що вони не тільки не сприяють виховувати покоління українців у дусі патріотизму, але і є складовими частинами злочинів...».
Олег Савченко: «Днями на моє звернення я отримав відповідь, у якій виконком Автозаводської районної ради повідомив, що Рада ветеранів є  всього лише громадською організацією, і що серед іншого, надаючи їй безоплатно приміщення для здійснення діяльності, місцевий орган самоврядування діє в межах своєї компетенції. Але при цьому не має права втручатись у діяльність таких організацій Одним словом – я отримав суху юридичну відписку.
Однак постає питання: чому не береться до уваги рішення суду, який визнав Сталіна злочинцем? Існують й інші закони, згідно яких органи місцевого самоврядування зобов’язані сприяти відновленню історичної справедливості і сприяти поширенню правди про геноцид українців. Натомість, в нашому випадку, виконком районної ради в дивний спосіб вважає обов’язком задовольняти лише потреби окремої громадської організації, не беручи до уваги  факт геноциду українців. Навпаки – наявність портретів Сталіну і його поплічників чомусь досі вважається нормальним явищем.
Не менш важливе питання: Чому голова ради ветеранів отримує заробітну плату з місцевого бюджету, і при цьому сприяє пропаганді сталінізму? В якій державі ми живемо?
Всеукраїнське об’єднання «Свобода» послідовно наполягає на ліквідації будь-яких символів періоду імперсько-совєцької окупації України. Допоки  при владі в Україні перебуватимуть колишні партфункціонери і їх пособники, держава продовжуватиме бути окупованою. Люстрація – наш єдиний вихід”.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2011, 10:05 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації