Вхід | Реєстрація

За 6 днів змагань у Полтаві встановили 128 рекордів України

За 6 днів змагань у Полтаві встановили 128 рекордів України
У Полтаві завершилися чемпіонати України з пауерліфтингу серед жінок, чоловіків та ветеранів.
Офіційні підсумкові протоколи цих змагань рясніли позначками встановлених національних рекордів України. Загалом у Полтаві протягом шести днів було встановлено 128 рекордів України! Із них 56 національних рекордів: серед жінок - 23, серед чоловіків - 33. "Слабка" стать (жінки, юніорки, дівчата) встановили разом 42 рекорди країни. Чоловіки, юніори, хлопці - 59 рекордів. Серед ветеранів встановлено 21 рекорд.
Спортсмени Полтавщини у рідних стінах встановили 8 національних рекордів: Тамара Стєнкова - 3 рекорди серед жінок у ваговій категорії до 47 кг: у жимі - 85,0 кг, тязі - 147,5 кг і сумі триборства зі штангою - 362,5 кг; Михайло Буланий - 3 рекорди серед чоловіків (до 93 кг) - у присіданні - 375,0 кг, тязі - 350,0 кг і триборстві - 980,0 кг. Рекорд України серед дівчат (до 63 кг) у присіданні встановила Олена Бурнат з Комсомольська - 162,5 кг, а серед ветеранів - полтавець Лернік Матосян - у жимі лежачи - 200 кг.
Чемпіонами України стали наші земляки-рекордсмени Тамара Стєнкова (із сумою у триборстві - 362,5 кг) і дворазовий чемпіон світу Михайло Буланий (980,0 кг). Срібні медалі у триборстві завоювали Вікторія Абдуліна (до 57 кг) - її сума 505,0 кг і Валерій Карпов (до 120 кг) - з результатом 987,5 кг.
Причому у вагових категоріях, в яких виступали полтавські богатирі, у кожній окремій вправі і в сумі триборства народжувалися нові рекорди. Так Михайло Буланий встановив три рекорди, а четвертий рекорд у цій ваговій категорії встановив його суперник Андрій Кримов - у жимі лежачи - 300,0 кг, випередивши полтавця у цій вправі на 45 кг. А у ваговій категорії до 120 кг полтавця, заслуженого майстра спорту Валерія Карпова випередив інший заслужений майстер спорту Сергій Певнєв (Запоріжжя), який встановив 4 рекорди України: присідання - 385.0 кг, жим - 290,0 кг, тяга - 340,0 кг, триборство - 1015,0 кг.
Тричі в Полтаві українські богатирі у присіданні зі штангою результативно, як кажуть, "брали на хребет" і підкорювали вагу у 400 та більше кілограмів: Володимир Свістунов (Маріуполь) присів з вагою 435,0 кг, Віктор Сєсцов (Кривий Ріг) - 417,5 - обидва у категорії понад 120 кг (причому перший встановив національний рекорд, а другий - юніорський рекорд України) та Іван Фрейдун (Львів)  - 400,0 кг, який також встановив рекорд у категорії до 105 кг. А жіночий максимум ваги у Полтаві зафіксувала Інна Оробець (Коломия), яка присіла зі штангою у 255,0 кг.
Велика кількість результатів, які показали в Полтаві українські ліфтери, також стали поки що найкращими європейськими та світовими досягненнями. Офіційними європейськими та світовими рекордами вони стануть після офіційних узгоджень відповідними міжнародними федераціями.

Автор: Ігор ЧЕРЧАТИЙ, www.fcvorskla.com.ua, фото www.powerlifting-upf.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2011, 16:17 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації