Вхід | Реєстрація

На Полтавщині порахували вартість посівної

На Полтавщині порахували вартість посівної
Про фінансове забезпечення та стан готовності сільськогосподарських товаровиробників області до проведення комплексу весняно-польових робіт говорили сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації . За інформацією начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександра Сеня, цьогоріч вартість посівної становить майже 2 млрд 400 млн грн. Це на 25% вище, ніж було минулого року.
«Понад 400 млн грн - це посадковий матеріал; 320 млн грн - мінеральні добрива, 253 млн грн - засоби захисту, 350 млн грн - пальне. Звичайно, ціни дещо зростають, бо дорожчають мін-добрива і пальне. Загалом, не враховуючи оплати праці та амортизації, матеріальна частина посівної, в області складе 1 млрд 600 млн грн», - сказав Олександр Сень.
Щодо джерел фінансування, то найбільше - понад 1 млрд грн - плануються власні кошти господарств; також - комерційні, банківські кредити. «Для покриття дефіциту можливе або державне фінансування, яке ще не розпочалося, або позичка Аграрного фонду», - зауважив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
На сьогодні 80 сільськогосподарських підприємств області уже уклали договори кредитування на 341 млн грн. Проте цієї суми не достатньо. Також у кредитних комітетах на розгляді зараз перебуває 55 млн грн.
До речі, кредитна ставка цього року дещо нижча і складає від 14 до 16%, подекуди - 18%.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2011, 13:24 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації