Вхід | Реєстрація

Привласнивши півмільйона з бюджету, чиновники й далі обіймають свої посади, а одного… підвищили

Привласнивши півмільйона з бюджету, чиновники й далі обіймають свої посади, а одного… підвищили
Полтавські чиновники, які замішані у скандальній справі щодо постачання у дитячі садки міста неякісних продуктів харчування і розкраданні майже півмільйона гривень з міського бюджету, й надалі продовжують обіймати свої посади. А після виборів один з них – навіть пішов на підвищення.
Про результати розслідування цієї резонансної справи повідомив начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС у Полтавській області Михайло Кривошей.
За його словами, розслідування справи вже завершено і наразі її вже розглядає суд.
«Справа про використання 500 тисяч гривень бюджетних грошей на закупівлю неякісного харчування для дитсадків вже завершена і передана до суду», - зазначив Михайло Кривошей.
Нагадаємо, ще 15 листопада минулого року обласна міліція оголосила про затримання полтавського підприємця, який протягом 2008-2009 років забезпечував дитячі садки міста продуктами сумнівної якості. Правоохоронці звинуватили його в постачанні неякісних харчів, які, до того ж, зберігалися в антисанітарних умовах.
Цей підприємець переміг у тендерних торгах, які проводили освітяни, і постачав сумнівні харчі у дитсадки міста. Окрім того, правоохоронці встановили численні факти заміни постачальником якісних ковбасних виробів на дешеві 2-го сорту. Такі продукти, як яловичина, печінка, риба до деяких садочків не надходили по кілька місяців. Зрештою, постачальник взагалі наполіг на підвищенні закупівельних цін, а відділи освіти пішли йому назустріч.
За словами головного УБОЗівця області, чиновники, які сприяли постачанню неякісних продуктів у дошкільні заклади Полтави, причетні до привласнення 491 тисячі гривень з міського бюджету.
Керівники управління і районних відділів освіти міста, без яких бізнесмен просто не міг виграти тендер, тоді категорично відхрестилися від махінацій комерсанта і запевняли, що вони чисті перед законом. Освітяни наголошували, що за якість продуктів, які постачає підприємець, вони взагалі не відповідають, і за цим мають стежити комірники дитсадків, які їх і приймали.
Це диво, що протягом двох років у місті не трапилося жодних отруєнь, адже малечу годували молокопродуктами і ковбасними виробами, які зберігалися поряд з пально-мастильними матеріалами і запчастинами, а курячі стегенця взагалі не пройшли сертифікацію в Україні і були з американським маркуванням та ще й тхнули гумою та бензином.
Горе-постачальник наразі перебуває у СІЗО.
Кримінальна справа була порушена за статтею 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем.
Михайло Кривошей повідомив, що серед підсудних – комерсант і його помічники, а також три чиновника, які й наразі продовжують працювати на займаних посадах.
«Звинувачуються приватний підприємець із двома своїми помічниками та три посадовці із трьох районів Полтави. До речі, до вироку суду ці посадовці обіймають ті ж посади, а один з них, після виборів, навіть отримав підвищення», - підсумував Михайло Кривошей.
У міліції відмовились називати як прізвища, так і посади чиновників, що причетні до розкрадання майже півмільйона бюджетних коштів.
«Ви ж розумієте, що якщо ми назвемо посаду, то автоматично буде зрозуміла і особа, а це до вироку суду заборонено і нам, і на видання можуть подати до суду», - додав головний речник Полтавської міліції Юрій Сулаєв.

Автор: Світлана Тарасенко, ІА «Новини України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2011, 10:43 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації