Вхід | Реєстрація

Всі вершини — досяжні

Всі вершини — досяжні
Відкритий чемпіонат міста зі скелелазіння на призи Почесного громадянина Кременчука Володимира Матицина привертає все більшу увагу спортсменів. Цього року до нас приїхали справжні «монстри» скелелазіння.
Відкритий чемпіонат зі скелелазіння був заснований 5 років тому Всеукраїнським благодійним фондом «Джерело Дніпра» спільно з Кременчуцьким націо­нальним університетом ім. М. Остроградського. Тоді, у перший рік змагань, учасників з інших міст було зовсім небагато. Цього ж року за першість боролись аж 85 спортсменів з Кременчука, Кіровограда, Житомира, Дніпроп­етровська, Гадяча, Полтави, Харкова та Краматорська.
— Кременчук знаходиться на перетині всіх основних центрів скелелазіння України. Ми забезпечуємо гарні умови проживання. Крім того, участь у всеукраїн­ських змаганнях практично всюди платна. А ми сприяємо тому, щоб усе проходило безкоштовно, – підкреслює ректор КНУ ім. М. Остроградського Михайло Загірняк.
Подарунки від Фонду «Джерело Дніпра» для призерів Відкритого чемпіонату завжди актуальні. Адже обираються з міркувань корисності та сучасних вимог скелелазного спорту.
— Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» з дня свого заснування постійно підтримує молодь, яка займається спортом, проводить заходи, спрямовані на розвиток фізичної культури серед молоді,  – говорить Почесний Президент Фонду, Почесний громадянин Кременчука Володимир Матицин.
Він підкреслює, що підтримка спортивного розвитку молоді входить в одну з пріоритетних програм Фонду, яка називається «Наше майбутнє».
На жаль, цього року дива не сталось і всі золоті медалі Відкритого чемпіонату зі скелелазіння поїхали до інших міст. Але ми все одно сподіваємося на краще. Адже багато кременчужан зайняли треті місця, це спонукатиме їх до посилених тренувань. Цілком ймовірно, що наступного року наші молоді спортсмени з гордістю зійдуть на найвищу сходинку п’єдесталу.

Краще за чемпіонат України
Вже не перший рік ми спостерігаємо за молодою спортсменкою Марією Храмалюк із Кіровограда. Вона дорослішає, гарнішає та не облишає улюблений вид спорту. Її кременчуцький результат – 2 золоті медалі. Маша навчається на факультеті фізичного виховання і мріє стати тренером зі скелелазіння:
— Тут, у Кременчуці, стенд цікавий, захопливі траси, гарні подарунки, чудова організація. Буває, у деяких містах ми приїжджаємо на чемпіонати України, але змагання проводяться гірше.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2011, 16:38 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації