Вхід | Реєстрація

Земля матиме реальну грошову оцінку

Земля матиме реальну грошову оцінку
18 березня під головуванням Володимира Несена та за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.
Першим депутати розглянули питання про підсумки виконання Програми створення сприятливих умов для стабілізації та розвитку галузі тваринництва на 2006-2010 роки.
Як повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень, з огляду на те, що Програма впроваджувалася в умовах існуючого диспаритету цін на сільськогосподарську продукцію та матеріально-технічні ресурси, нестабільної цінової ситуації на ринку тваринницької продукції, згортання ряду програм державної підтримки галузі, досягти запланованих результатів по збільшенню поголів'я великої рогатої худоби, свиней, птиці, овець та кіз не вдалося. На початок нинішнього року в усіх категоріях господарств налічувалося 275,2 тис. голів великої рогатої худоби, що становить  52% до показників Програми, у тому числі корів - 141, 7 тис. голів - 60%, свиней - 364,3 тис. голів - 73%, птиці - 4742,8 тис. голів - 70%, овець та кіз - 44,9 тис. голів - 56%.
Утім, завдяки заходам Програми, в області розпочато застосування промислових технологій виробництва продукції тваринництва, проведено значну селекційно-племінну роботу, у сільгосппідприємствах зросли обсяги виробництва молочної сировини високого ґатунку.
Цю інформацію комісія взяла до відома. Слідом депутати розглянули та схвалили проект обласної Програми розвитку галузі тваринництва на 2011-2015 роки.
У контексті питання про пооб'єктний перелік робіт з охорони земель, витрати на яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, комісія рекомендувала головному фінансовому управлінню облдержадміністрації  погасити кредиторську заборгованість за виконані у 2010 році роботи.

Про проблемні питання фінансування робіт з розмежування земель державної та комунальної власності депутатам доповів начальник Головного управління держкомзему в області Григорій Шарий. За його словами, з 1998 року нормативна грошова оцінка земель проведена у 1775  населених пунктах області, що становить 95% від їх загальної кількості. Утім, у нинішньому році термін дії нормативної грошової оцінки закінчується по 1087 населеним пунктах, що зумовлює необхідність її повторного проведення. Проте, очільники територіальних громад не поспішають укладати договори на проведення відповідних робіт, посилаючись на відсутність коштів у місцевих бюджетах.
Загалом, на проведення цих робіт в області потрібно 2,5 млн. грн. За розрахунками фахівців, повторна нормативна грошова оцінка земель збільшить відповідні надходження до місцевих бюджетів на 25-30%.
Наразі, на пропозицію депутата Валерія Капленка, комісія рекомендувала місцевим радам, в яких  закінчується термін дії нормативної грошової оцінки  земель, укласти договори на проведення робіт по повторній грошовій оцінці земель.
Також у ході засідання було заслухано та взято до уваги інформацію Головного фінансового управління облдержадміністрації про напрямки використання вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету за станом на 1 січня 2011 року.
У «різному» за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка, голови постійної комісії Володимира Несена, депутатів: Валерія Капленка, Юрія Колєсніка, Михайла Харченка, Віктора Фортуни Олександра Коросташова, Олександра Яковенка, начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександра Сеня було обговорено питання забезпечення ефективної роботи підприємств агропромислового комплексу області.

Автор: прес-служба обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2011, 20:24 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації