Вхід | Реєстрація

Серед команд дзюдоїстів із 25 областей України полтавці стали третіми

Серед команд дзюдоїстів із 25 областей України полтавці стали третіми
Спортивне життя Полтави пожвавилося у зв’язку з проведенням чемпіонату України з дзюдо серед юніорів U20, що відбувався нещодавно у спорткомплексі УМВС України в Полтавській області. Участь у змаганнях взяли юніори та юніорки 1992—1994 років народження, які приїхали з усіх областей України (не було тільки представників Херсонської та Тернопільської областей). Загалом за першість країни змагалося близько 400 молодих дзюдоїстів. Чемпіонат України у Полтаві став черговим етапом для спортсменів, і кращі з них продовжать боротьбу вже на міжнародних чемпіонатах. Судили змагання фахівці з усіх областей України, три з яких — судді міжнародної категорії — Віталій Сулима, Олександр Козлов, Юліан Германюк.
Організатори ретельно готувались до цих змагань у Полтаві ще з початку року, тому забезпечили спортсменам сприятливі умови. Дзюдоїсти — дівчата та хлопці (останніх, до речі, було вдвічі більше) — боролися у восьми вагових категоріях.
— Для розвитку нашого виду спорту ми практикуємо проведення чемпіонатів у різних регіонах України, — розповів головний тренер збірної команди країни із дзюдо Сергій Дубрава. — У Полтаві вже понад 20 років не проводили змагань такого рівня. Я сам боровся на тому останньому чемпіонаті. У Полтаві є дуже сильна команда тренерів, організаторів, які підтримали ініціативу і забезпечили проведення змагань на досить серйозному рівні.
Серед цьогорічних учасників — велика кількість чемпіонів і призерів чемпіонатів України та Європи. Тому й нині вони показали високі результати і мають нагоду потрапити до збірної команди України.
— Цей чемпіонат є першим етапом відбору до збірних команд у різних вагових категоріях. Призери та переможці братимуть участь у низці міжнародних змагань, за результатами яких і буде сформована збірна, — пояснював Сергій Дубрава.
Полтавська команда дзюдоїстів входить до шести найсильніших (серед яких київська, дніпропетровська, донецька, харківська, запорізька), адже лідери цих обласних команд є членами збірних із дзюдо різних вікових груп. На цьогорічному чемпіонаті Полтавська область у загальнокомандному заліку посіла почесне третє місце, поступившись лише київській (1 місце) та дніпропетровській (2 місце) командам.
Досягнення полтавців на чемпіонаті України вагомі. Чемпіонами стали: Андрій Кушков (вагова категорія 60 кг, школа дзюдо міста Кременчука — тренер Василь Волошин) та Ольга Мілокумова (вагова категорія 70 кг). Полтавка з ДЮСШ «Олімпійські надії» вже має безліч досягнень не тільки на національних змаганнях, а й на міжнародній арені (кубки Європи, відбіркові турніри у Чехії, Твері, турнір у Санкт-Петербурзі, перемога на чемпіонаті України серед молоді до 23 років).
Крім Ольги Мілокумової, вихованці тренерів із ДЮСШ «Олімпійські надії» В’ячеслава Пилипенка, Олександра Пилипенка, Людмили Касимової завоювали своїй команді «срібло» — В’ячеслав Дерев’янко (вагова категорія
81 кг) та «бронзу» — Дмитро Пилипенко (вагова категорія 55 кг). П’ятий результат показав Антон Чигирик із Кременчука (вагова категорія 66 кг, тренер Василь Волошин).
— Нині дзюдо — дуже популярний вид спорту, і наші вихованці показують високі результати на світових турнірах, — розповідає головний тренер жіночої збірної України, тренер Полтавської школи дзюдо «Олімпійські надії» В’ячеслав Пилипенко. — Україна посідає одне з провідних місць у світі серед спортсменів-дзюдоїстів. Наша жіноча збірна стала третьою на Кубку Європи. До речі, саме у Ольги Мілокумової є перспективи потрапити до збірної України. Тож у нас підростають хороші спортсмени не тільки національного, але й міжнародного рівня, які захищатимуть честь нашого Полтавського регіону.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2011, 12:20 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації