Вхід | Реєстрація

У Полтаві повіні не буде

Принаймні, поки що. МНС-ники спільно із відповідним міським управлінням постійно моніторять ситуацію. Говорять: знають, що буде, за тиждень – співпрацюють із гідрометцентрами і, про всяк випадок, готують техніку для відкачки води.
Ситуація контрольована, підстав для хвилювання немає, заспокоюють фахівці. У Полтаві повіні не очікують.
Ігор Бєлов, т.в.о. начальника управління з питань НС та цив. захисту населення Полтавського МВК:
— У нас постійно проводиться моніторинг ситуації. Ми співпрацюємо із гідрометцентром Бєлгородської області, вони нам щотижня надсилають показники по температурі, товщині льоду, також працюємо із Полтавським гідрометцентром.
За всіма зазначеними показниками, говорить Ігор Бєлов, причин для хвилювання немає. Однак, за сталої традиції вже підписані договори із установами на відкачку води.
Найбільш проблемним (як і в минулі роки) залишається Ленінський район міста, а саме – приватний сектор вздовж річки Ворскла. Готуватися до ймовірної повіні, говорить Ігор Бєлов, розпочали ще у лютому – і наради проводили, і програму відповідну затвердили.
Ігор Бєлов, т.в.о. начальника управління з питань НС та цив. захисту населення Полтавського МВК:
— Передбачені, окрім цих заходів, також і матеріальні витрати, і техніка. Зокрема, планується виділити 37 тисяч гривень. Також ми плануємо проводити підрив льоду на р.Ворсклі.
Кригу, продовжує Ігор Бєлов, підриватимуть, аби зберегти опори на мостах. Наразі будь-яких античинників не фіксують. На допомогу наразі приходить і КП «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» – робить розчистку зливової каналізації. Головне, що необхідно, аби не було повіні, щоб земля була готова прийняти велику кількість вологи. Це буде можливо, якщо не настане надрізке потепління чи земля буде не перемерзшою.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2011, 14:44 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації