Вхід | Реєстрація

Співробітники Полтавського кінологічного центру активно готують службових собак до несення служби під час Євро 2012

Співробітники Полтавського кінологічного центру активно готують службових собак до несення служби під час Євро 2012
Підготовка до футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні не оминає діяльність правоохоронних підрозділів. Так, Кінологічний центр, підпорядкований УМВС України в Полтавській області, посилено готує службових собак для несення служби під час проведення даного спортивного заходу. Для демонстрації набутих вмінь і навичок чотирилапих вихованців до підрозділу було запрошено екскурсійну групу та представників засобів масової інформації.
Кінологічний центр, підпорядкований УМВС України в Полтавській області, є одним із кращих підрозділів у державі з кінологічного забезпечення оперативно-службової діяльності органів внутрішніх справ. Підготовка службових собак здійснюється для використання у розшуці по слідах, патрульно-розшуковій, конвойній, вартовій службах, пошуку в завалах людей та трупів, вибухівки, вибухових пристроїв, вогнепальної зброї, наркотиків, наркотичної сировини та прекурсорів.
Загалом, на території області службу несуть понад 100 службових собак, що пройшли підготовку у Кінологічному центрі при УМВС, 35 з них – перебувають безпосередньо у підрозділі.
Спанієлі, бельгійські вівчарки (малінуа), лабрадори та німецькі вівчарки щодня допомагають правоохоронцям у несенні служби. Кінологи центру постійно залучаються до охорони громадського порядку під час футбольних матчів, масових подій міського й обласного масштабів.
Андрій Смолінський, начальник кінологічного центру, розповів, що спеціалістами підрозділу вже більше року тому розпочато активну підготовку службових собак для задіяння при охороні громадського порядку під час Євро - 2012.
– Для належної підготовки тварин до Чемпіонату кінологічний підрозділ було забезпечено молодняком, – говорить Андрій Миколайович, – при проведенні тренувань особлива увага приділяється вправам, які спрямовані на прищеплення службовим собакам навичок з пошуку й виявлення наркотичних і вибухонебезпечних речовин, роботу в умовах значного скупчення людей.
Також кінологами ведеться підготовка так званих собак-антитерористів. Особливістю даних собак є вміння працювати в умовах дії сторонніх подразників (світло, звук, димова завіса, слизька поверхня, водна перешкода, підйом на висоту тощо).
Присутнім гостям фахівці центру продемонстрували чудовий виступ, у якому собаки відслідковували особу по залишеній речі, долали перешкоди, знаходили наркотичні речовини та зброю, затримували зловмисника тощо.
Андрій Смолінський говорить, що вихованці Кінологічного центру Полтавщини завжди демонстрували високі показники роботи, тому безперечно стануть надійними помічниками правоохоронців при забезпеченні охорони громадського порядку під час проведення Євро - 2012 в Україні.

Автор: Анна Одякова, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2011, 15:13 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації