Вхід | Реєстрація

За рік область зекономила на енергоресурсах 13 млн 329 тис. грн

За рік область зекономила на енергоресурсах 13 млн 329 тис. грн
Про підсумки виконання в 2010 році регіональної програми «Збережемо енергоресурси Полтавщини» доповів сьогодні на розширеній колегії в облдержадміністрації заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури, начальник управління паливно-енергетичного комплексу Костянтин Батеко.
За його словами, на 2010 рік було заплановано реалізувати 274 енергозберігаючих заходи на загальну суму 103,5 млн. грн. Фактично реалізовано 105 заходів на 54,48 млн. грн.
«Сумарна економія паливно-енергетичних ресурсів за рахунок реалізації заходів програми у минулому році склала 9,2 тис. тонн умовного палива або у грошовому виразі 13 млн 329 тис. грн. Середній термін окупності впроваджених заходів - 4 роки», - відзначив Костянтин Батеко.
Основними напрямками енергозбереження в бюджетній сфері є модернізація котельного господарства, поліпшення теплозахисних властивостей будівель, реконструкція систем освітлення з використанням енергозберігаючих ламп, реконструкція зовнішніх і внутрішніх теплових мереж (у тому числі із впровадженням попередньо ізольованих труб) та водопровідних мереж, децентралізація опалення.
Щодо енергозбереження в житлово-комунальному господарстві, то там проводилася модернізація та реконструкція котельного господарства, у тому числі заміна застарілих котлів на високоефективні, застосування ефективної ізоляції труб, оптимізація водопровідних мереж, модернізація систем обліку енергоресурсів.
Основні напрями енергозбереження в промисловості - це заміна застарілого обладнання на більш енергоефективне та впровадження енергоефективних технологій. В аграрному секторі - заміна застарілої сільськогосподарської техніки на сучасну, реконструкція і модернізація енергогосподарства, впровадження сучасних технологій обробітку ґрунту.
Споживання паливно-енергетичних ресурсів в цілому в області протягом 2010 року склало 5,58 млн. т. у. п.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2011, 16:19 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації