Вхід | Реєстрація

Економимо бензин

Економимо бензин
В умовах нескінченного подорожчання пального корисно знати прийоми, які допоможуть уникнути зайвих витрат на автомобіль.
Всім автомобілістам відомо, що можна водити автомобіль, не замислюючись про те, скільки палива споживає «залізний кінь» у тій або іншій ситуації, а можна економити бензин кожен день, не купуючи при цьому гібридний автомобіль.
Так звані прийоми екологічного водіння знайомі багатьом водіям. Наприклад, плавний старт зі світлофора без відпалу гуми економить не лише нерви оточуючих, але і ресурс мотора, і бензин.
1. Слідкуйте за аеродинамікою
Економити паливо допомагає і хороша аеродинаміка машини. Якщо автомобіль не має форм McLaren, знизити опір повітря можна за рахунок зняття з кузова різних дрібних деталей, як то багажник на даху, кріплення для перевезення велосипедів, якщо вони, звичайно, не є життєво необхідними.
2. Частіше прибирайте в машині
Слідкуйте за тим, щоб у салоні не накопичувалось усе те, що давно пора викинути або відвезти в гараж. Зайвий багаж тільки збільшує вагу машини, що, у свою чергу, підвищує витрата палива.
3. Перевіряйте шини
Наполовину здуті покришки збільшують не тільки шанси потрапити в ДТП, а й споживання бензину. Витрата палива в цьому випадку може збільшитися на 3 %.
4. Використовуйте кондиціонер ощадливо
Кондиціонер або клімат-контроль у машині — річ незамінна. Але не варто використовувати подібні блага цивілізації постійно. За статистикою, охолоджування повітря в машині здатне збільшити витрату палива на 1 л/100 км. Так що використовуйте клімат-контроль тільки при потребі.
5. Знижуйте кількість обертів на хвилину
Для тих, у кого автомобіль з МКПП: перемикайте передачі трохи раніше, в районі 2500 об./хв. для бензинових двигунів і 2000 об./хв. для дизельних.
6. Вимикайте двигун в заторах
Якщо потік автомобілів не рухається і не збирається цього робити найближчі півгодини, краще зовсім заглушити двигун, щоб уникнути зайвої витрати палива.
7. Плануйте маршрут
Щоб «не нарізати круги» по незнайомій трасі, краще по можливості заздалегідь спланувати поїздку, вибравши оптимальний маршрут. До того ж, в наш час уже з’явилися «розумні» навігатори, які допоможуть не тільки дістатися до пункту призначення, а й зробити це з мінімальними витратами палива.
8. Слідкуйте за дорогою
Уважність до дорожньої ситуації допоможе заздалегідь передбачити, на яких ділянках може знадобитися прискорення або, навпаки, зупинка. Нагадаємо: екстрене гальмування збільшує витрату палива. Якщо в машині є така корисна функція як круїз-контроль, користуйтеся.
9. і 10. Ходіть пішки та користуйтеся громадським транспортом
Як це не сумно, найефективніший спосіб заощадити паливо в нашій країні — рідше користуватися своєю машиною. Якщо поїздка коротка, а умови дозволяють, пройдіться пішки або скористайтеся велосипедом. Якщо ж ні — заощадити літри бензину допоможе громадський транспорт.

Автор: «ЕХО з регіону», За матеріалами інтернет-видань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2011, 11:22 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації