Вхід | Реєстрація

Чи палитиме Кулічковський бережнівську церкву?

Чи палитиме Кулічковський бережнівську церкву?
Цікавий релігійно-кримінальний конфлікт виник у Кобеляцькому районі
Про нього редакції «ЕХО» повідомив священик Дмитро Кулічковський. Він, як відомо, належить до Української Православної церкви Київського патріархату. Дмитро Романович розповів, що кілька тижнів тому він давав пояснення співробітникам Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Розмова стосувалася заяви, яка надійшла в Полтавське управління внутрішніх справ від обласного керівництва Православної церкви Московського патріархату. Йшлося про нібито погрози з боку Дмитра Кулічковського. Він буцімто погрожував спалити церкву, яка працює в селі Бережнівка. Вона належить Московському патріархату.
Дмитро Кулічковський зробив спеціальну заяву для преси. Він стверджує, що ніяких погроз стосовно підпалу бережнівської церкви не виголошував. І навіть попрохав зв’язатися з тамтешнім священиком.
Отець Анатолій у телефонній розмові сказав, що особисто від Кулічковського таких заяв не чув. Але йому про це розповідали парафіяни.
Начальник кримінального розшуку Кобеляцького райвідділу міліції Іван Савченко підтвердив факт перевірки за цією справою. Він сказав: «Заява щодо погроз Кулічковського надходила. Ми її перевірили. Свідків, які особисто чули погрози, немає. Зараз готуємо відмовний матеріал».
Якби факт підтвердився, то Дмитру Кулічковському довелося б понести кримінальну відповідальність. Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 12 років.
Оскільки інформація щодо погроз підпалу не підтвердилася, Дмитро Кулічковський вирішує, чи подавати судовий позов щодо наклепу.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2011, 14:17 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації