Вхід | Реєстрація

Самогонники гонять — міліціонери штрафують

На цей час на території району працівниками Кобеляцького райвідділу проводиться ряд оперативно-профілактичних операцій
У період з 07 по 27 березня проводяться заходи щодо боротьби з самогоноварінням, виготовленням та реалізацією фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.
Аналіз криміногенної ситуації на території області свідчить, що більшість злочинів (вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, крадіжки майна громадян) вчиняються особами, які зловживають спиртними напоями, в стані алкогольного сп’яніння або з метою придбання алкогольних напоїв.
Нагальність вирішення проблеми підтверджується збільшенням скарг і заяв громадян, що надходять до органів державної влади та підрозділів внутрішніх справ з приводу антигромадської поведінки мешканців сіл та населених пунктів області, які зловживають алкоголем.
З метою організації належної протидії злочинам, які вчиняються у стані сп’яніння, та знищення осередків самогоноваріння працівники міліції здійснюють перевірку об’єктів торгівлі лікеро-горілчаних виробів та виявляють осіб, які виготовляють та реалізують самогон. У разі виявлення таких фактів винні особи будуть притягувати до адміністративної відповідальності за ст. 176 «Виготовлення та зберігання самогону та апаратів для його вироблення», ст. 177 «Придбання самогону та інших спиртних напоїв домашнього виготовлення», та до кримінальної відповідальності за фактами зайняття забороненими видами господарської діяльності (самогоноваріння) ст. 203 КК України.
На цей час співробітниками Кобеляцького райвідділу виявлено факт, пов’язаний із заняттям забороненими видами господарської діяльності (самогоноваріння). Вилучено пристрій для виготовлення спиртних напоїв домашнього виробництва та напій домашнього виробництва. За цим фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 203 КК України.
Складено 9 адміністративних протоколів за ст. 176 КУпАП, 6 протоколів за ст. 177 КУпАП та вилучено 19 літрів алкогольних напоїв.
З метою покращення стану оперативної обстановки та забезпечення належного правопорядку на території області, активізації роботи з розкриття крадіжок особистого майна громадян, вчинення хуліганських проявів, боротьби з рецидивною злочинністю та злочинів, вчинених у стані сп’яніння, а також підвищення рівня індивідуально-профілактичної роботи з раніше судимими особами, а також налагодження взаємодії з органами місцевого самоврядування та населенням, у період з 21 лютого по 20 березня 2011 року було проведено профілактичне відпрацювання усіх без виключення сільських рад, розташованих на території Кобеляцького району.
Під час проведення відпрацювання працівниками сектору дільничних інспекторів міліції здійснюється відвідування за місцем мешкання раніше судимих, сімейних бешкетників, власників зброї, осіб похилого віку, які потребують посиленої уваги з боку працівників ОВС.
Громадянам вручають візитні картки з інформацією про дільничного інспектора міліції, який обслуговує вказану територію, та зазначенням його контактних номерів телефонів.
Проводиться перевірка наявності ліцензій та інших необхідних для здійснення підприємницької діяльності документів у осіб, які займаються заготівлею, перевезенням та продажем металобрухту. У разі виявлення порушень вживаються заходи щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ст. 213 КК України.
Виявляються суб’єкти підприємницької діяльності та окремі громадяни на предмет виготовлення і реалізації фальсифікованої горілки, самогону та інших алкогольних напоїв.
Під час операції співробітниками Кобеляцького райвідділу виявлено 14 злочинів, з них: вчинення крадіжок — 3 (ст. 185 КК України),  незаконні операції з металобрухтом2 — (ст. 213 КК України),  незаконний збут самогону — 1 (ст. 203 КК України) та інші. Виявлено 123 адміністративні правопорушення.

Автор: Віра ГОМОНЮК, інспектор з роботи з населенням та громадськими формуваннями


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2011, 14:36 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації