Вхід | Реєстрація

Мішок цукру для крадія

Мішок цукру для крадія
Мешканець Малої Перещепини вирішив підсолодити собі життя за допомогою крадіжки. Але в результаті він може отримати кілька років строгої тюремної дієти
Про крадіжку новосанжарських правоохоронців повідомила 60-річна жителька Малої Перещепини. Вона розповіла, що за той час, коли її не було вдома, до будинку проник хтось сторонній та викрав мішок цукру, телевізор та ТВ-тюнер. Отримане повідомлення про крадіжку передали помічнику дільничного Якову Сєргєєву, який одразу ж і зайнявся розслідуванням справи. У міліціонера були певні здогадки щодо особи того, хто міг скоїти цю крадіжку. Але до пори до часу вони не підтверджувалися доказами. Яків Сєргєєв почав збирати оперативну інформацію і під час спілкування із місцевими жителями дізнався, що у день скоєння крадіжки один із жителів села — такий собі Микола (ім’я змінено) — ходив вулицями та пропонував дуже дешево придбати у нього… мішок цукру. Після отримання такої інформації вийти на крадія та завершити розслідування було, як кажуть, справою техніки. За деякий час Микола вже перебував у Новосанжарському райвідділі та давав свідчення.
Отже, того дня він помітив відсутність господарки одного з будинків та вирішив до нього залізти. Він прокрався у двір, розбив вікно у одній з кімнат та проліз усередину. Поблукавши будинком, Микола помітив у залі телевізор та тюнер. Він одразу подумав, що за ці речі можна отримати чималі гроші. Ще одним «трофеєм» крадія був мішок цукру, який потрапив йому на очі на кухні. Знайшовши такі цінні речі, Микола вибрався разом із ними з будинку. Але вже не через вікно, а звичайним способом — відкривши зсередини двері. Усе викрадене чоловік незабаром продав по «дуже дешевій ціні». Але сповна насолодитися отриманими грошима не встиг, тому що був затриманий новосанжарськими правоохоронцями. Проти Миколи порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Тепер чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. А у в’язниці йому, напевно, доведеться обходитись і без телевізора, і без солодкого.

***

Не дуже радий був зустрічі із правоохоронцями і 52-річний мешканець Лелюхівки. Чоловік щойно закінчив вантажити на кузов автомобіля металолом, як у двір з ордером на обшук зайшли міліціонери. Нагодились вони вчасно, адже 1800 кілограмів чорного та 8 кілограмів кольорового металу за якусь годину могли бути вже десь на металобазі. Міліціонери усе це «багатство» вилучили, а проти його власника можуть порушити кримінальну справу за статтею 213 Кримінального кодексу України.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2011, 15:40 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації