Вхід | Реєстрація

Що краще — нам в Данію чи японцям до нас?

Написав на свою голову статтю, в якій іде мова про українських заробітчан у Данії. І тепер немає спокою. Дзвонять, питають на вулиці, тривожать родичів і знайомих. Земляки різної статі і різного віку цікавляться, як виїхати в Данію і влаштуватись там на роботу. Хоч бери та відкривай власну фірму з працевлаштування за кордоном. Це жарти, звичайно.
Та зовсім невесело стає від усвідомлення того факту, що все більше і більше українців прагнуть виїхати за межі Батьківщини і шукати щасливої долі на чужині. Що це — проблеми нашої духовності чи ознака ненормальності того, що відбувається в рідній державі? Напевне, порівну одного й іншого. Підтвердженням проблем нашої духовності є розповіді все тих же заробітчан. Вони повідомляють, що українці виявляють незадоволення життям і там, в Данії, країні, де практично немає корупції і де, навпаки, є дієва турбота держави про своїх громадян. Такі ми вже є. Нам як мед, так обов’язково ложкою. І щоб ніяких зусиль не докладати.
Але й держава наша докладає ледве не надзусилля, щоб ускладнити життя українців на різних теренах.
Свіжий приклад — чергове «шедевральне» нововведення для підприємців. Майже всі вони в авральному порядку були змушені заповняти нові податкові декларації з податку на доходи фізичних осіб. Здавалось, що в цьому поганого? Люди повинні платити податки, а держава контролювати цей процес. Та справа в тому, що підприємці й до цього подавали різні звіти та декларації. А поява нового виду звітності — це зайве адміністрування, це ускладнення життя підприємців. А найцікавішим є той факт, що майже сто відсотків бізнесменів нині подають «пусті» декларації. Там немає нічого, крім даних про людину і суцільних прочерків. Це означає, що кілька тисяч жителів Кобеляцького, Новосанжарського, Царичанського районів фактично безцільно витрачають свій час і нерви в чергах. А податківці перекладають з місця на місце десятки тисяч папірців.
Виникає логічне запитання: «Навіщо все це?». Серед підприємців говорять, що «все це» влаштовано з однією єдиною метою — «збити» з них штрафи. Хтось забуде, хтось не встигне здати «пусту» декларацію і заплатить за це тисячу гривень. Дрібниці, а державі приємно. А в підприємців лише «зросте» бажання працювати в рідній Україні.
Цікаву думку висловив один із наших царичанських читачів. Він сказав: «Якщо в Японії таки «бахне» реактор, потрібно їх швиденько в Україну запрошувати. Особливо їх уряд. Вони  Японію за два роки відбудують, і в нас порядок наведуть».
Дійсно, і землетрусів у нас немає, а розруха лише поглиблюється.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2011, 15:20 | Полтавщина | Редакційна
1. New York / 25 березня 2011, 15:24
Якщо в Японії таки «бахне» реактор, потрібно їх швиденько в Україну запрошувати
О, так це ж те що я написав у попередньому коменті: треба зхрещуватись із нормальним народом. Тільки хай японці свої катани не забудуть. ))) Бо їм з нашими биками буде важко спільну мову знайти.
2. Микола Гузченко / 31 березня 2011, 23:09
Вирішив безкоштовно поділитися мегакрутою супернавороченою ідеєю.

У прогресивних країнах усі контори мають сайти. Сайти не для того, щоб повипендрюватися своєю прогресивністю, а для людей, для зручності. І от коли мені, скажімо потрібно піти в РДА, податкову чи пенсійний фонд, я щоб даром не їхати 3 кілометри на велосипеді, заходжу на сайт, дивлюся графік роботи контори і вже напевно їду. Це дуже зручно.
В Україні такого ніколи не буде.

Держструктури цього не робитимуть.

Але ж є прогресивна, патріотична, ексклюзивна, а головне - характерна газета!

Чому б не зробити на сайті сторінку з графіками роботи і телефонами усіх популярних інстанцій, щоб люди не бігли подивитися на вивіску і поцілувати двері, а йшли напевно, заздалегідь звірившись на сайті.

Але сайт і три кілометри веліком - це фігня. А от уявіть собі бабцю з Орлика, якій потрібно пертися у пенсійний фонд. Приїхала, а сьогодні вони не приймають. І от для сільських безінтернетних жителів таблицю з графіками і контактами слід друкувати в газеті. Щороку апдейтити. Це буде суперкрутізна. Посівний та церковний календарі - лайно проти таблиці роботи кабінетів.

П.С. Якщо зробите - ви супермени. Неодмінно ж треба буде зробити ЛИШЕ кобеляцький графік і розмістити його в санжарській і царичанській газетах - вони зацінять.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації