Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині люди думають що злочинцям вдастся уникнути покарання

На Кобеляччині люди думають що злочинцям вдастся уникнути покарання
Кобеляцький район сколихнула хвиля рішучої незгоди громадськості з рішенням правоохоронних органів, прийнятим відносно групи односельців, підозрюваних у скоєнні насильницького злочину. Місцеві активісти зібрали більше 150 підписів під зверненням, адресованим районним органам правопорядку, із закликом – «винуватці злочину не повинні уникнути покарання».
«Скільки можна їм все прощати …!»– обурюються мешканці села Шевченки Кобеляцького району, приголомшені цинічним вчинком трьох земляків, які скалічили 31-річну односельчанку.
Молодики облили сусідку рідиною з газового балончику для заправки запальничок і підпалили після спроби зґвалтувати. За інформацією судово-медичного експерта Кобеляцького району Олександри Єрмолової потерпіла дістала 25 відсотків опіків шкіри ІІ-ІІІ ступенів тяжкості. На даний час постраждала перебуває на лікуванні в Кременчуцькому опіковому центрі. За свідченнями лікарів стан її здоров’я задовільний, рани почали загоюватися. Однак жертва «брутального знущання» потребує довготривалої психологічної реабілітації.
– Відносно співучасників порушено кримінальну справу, – інформує начальник Кобеляцького районного відділу міліції Сергій Терела. – Наразі підозрювані у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження дають свідчення. Кобеляцьким районним судом 19-річному учасникові злочину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (за свідченнями потерпілої саме він облив її сумішшю і підпалив – від авт.). Двоє інших співучасників, 26-ти та 28-ми років, дали підписку про невиїзд (перший з яких, до речі, старший брат «палія» – від авт.). Окрім того, ми також встановлюємо факт зґвалтування, скоєного спільниками відносно потерпілої. Біологічні сліди, відібрані для судово-медичного дослідження, на даний час надіслано до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру м. Харків.
За іронією долі «вечірка» (на якій Ганна була гостею) набула небезпечного забарвлення, коли кількість спожитого алкоголю перевищила допустимі межі. Захмеліла трійця силою примусила жінку залишитися у будинку та намагалася зґвалтувати. Потім, наймолодший «агресор» вилив вогненебезпечну рідину на її обличчя, груди, живіт і верхню частину стегон й кинув сірника... Змучену «тортурами» Ганну виштовхнули за двері о 03 годині ночі у спідній білизні.
– Вона прийшла до мене окутана одіялом, – пригадує подруга Ольга,яка втішала пригнічену страждальницю після «катування». – Дивлюся на неї: обпалені груди, обличчя… шкура знята!
Наступного дня звістка про знущання над Ганною облетіла все село. Не зважаючи на те, що відносно зловмисників порушено кримінальну справу і триває досудове слідство, громадськість лютує та вимагає справедливості. На думку більшості, а це майже 60 відсотків населення Шевченків, товаришам вдасться уникнути покарання. Односельчани вимагають ізолювати дебоширів (так їх кличуть у селі – від авт.) від громади, оскільки вони представляють реальну загрозу для людей!
– Хай яка вона не є, вона перш за все людина, – гнівається на жорстоких молодиків Олександра Андріївна, завідувачка сільським клубом, – навіщо ж її займати! Вона старанна жіночка, вони з чоловіком живуть скромно, за рахунок сільського господарства, літом корів пасуть, усім допомагають…
Про чоловіків, які здобули погану славу через очевидну зневагу до людських цінностей, громада озивається вельми «тепло».
– Вони – тунеядці, – кажуть односельчани, –  не роблять, пиячать і крадуть. Як прийдуть до клубу, усі розлітаються!
Не менш позитивні відгуки про них дає і міліція.
– У  26-річного співучасника непогашена судимість за крадіжки – у вересні 2009 року Кобеляцьким районним судом був засуджений до 2 років позбавлення волі умовно. Відносно 19-річного фігуранта у 2011 році порушено дві кримінальні справи за ознаками крадіжки і грабежу. Їх 28-річний подільник – невиправний хуліган.
Опозиційно налаштована громада вимагає від міліції, прокуратури і суду заарештувати трійцю, організувати над «бандитами» відкритий виїзний суд та обрати для них максимально сувору кару. 24 березня об 11 годині, у сільському клубі Шевченків, відбувся відкритий діалог керівника Кобеляцького райвідділу міліції і представника прокуратури району Юлії Слаути з громадою, під час якого представники районної влади пролили світло на реальну ситуацію у справі, що непокоїть людей.
Правоохоронці підтримують позицію громади, утім закликають зберігати спокій і чекати на правосудне рішення.
– Повноваження органів дізнання і досудового слідства, а також порядок їх дій, чітко визначені нормами чинного кримінального та кримінально-процесуального законодавства – роз’яснює начальник Кобеляцької міліції. – Для пред’явлення обвинувачення у скоєнні злочину і взяття під варту замало нашого бажання і співчуття, для цього мають бути достатні докази, що вказують на скоєння злочину конкретною особою, а також законні підстави для обрання запобіжного заходу.
Керівник районної міліції зауважив, що правоохоронні органи зацікавлені у встановленні істини та воліють, аби винні дістали справедливу кару, яка б відповідала тяжкості скоєного злочину. Представники силових структур беруть на себе обов’язок проконтролювати процес розслідування кримінальної справи та оприлюднити його результати громадськості.

Автор: Поліна Ларіна, старший інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації