Вхід | Реєстрація

Буде вам і човен, буде і більярд

Буде вам і човен, буде і більярд
Зелену зону на березі Сухого Кагамлика в районі зуп. «Вул. А. Ковальова» планують благоустроїти і за рік збудувати тут фізкультурно-оздоровчий комплекс.
Минулого тижня в зелену зону, де полюбляють відпочивати мешканці квт. 278, завезли фундаментні блоки. Як пояснили «КП» у мерії, на березі річки починають будувати фізкультурно-оздоровчий комплекс. Площа забудови – 575 м?. Комплекс складатиметься з сезонного майданчика та одноповерхової будівлі розміром 30 х 30 метрів, в якій розташуються більярдна зала, приміщення оздоровчого призначення, бар, кафе, санітарно-побутові кімнати. Згідно з проектом, будівля повинна мати централізоване водопостачання та каналізацію.
Окрім того, передбачено, що на території площею 2 га розташуються автостоянка, човнова станція з понтоном та навісом для зберігання інвентарю, літній тир, невеличка теплогенераторна, душові з туалетом, торговельний кіоск. У планах  – облаштування літніх дитячих атракціонів, гойдалок, волейбольного майданчика, пляжних роздягалень та тіньових навісів, 3-х альтанок та 3-х сміттєзбірників.
Відповідно до проектної документації, роботи мають бути виконані за один рік. Підрядник – ТОВ «Європабуд», готовий працювати швидко, аби були гроші. А коштами повинен забезпечити забудовник – фізична особа-підприємець Таїсія Макаренко.
У мерії радіють: нарешті хоч щось у Кременчуці будується.
— Вважаю, що проект гарний, об’єкт призначений для відпочинку людей. Всі висновки експертизи по ньому позитивні. У наш час, коли все стоїть, добре, що хоч щось будується. Дозвіл на виконання робіт зараз надається до завершення будівництва  – термін його дії не визначається,  – зазначає начальник міської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Олена Лазоріва.
Непокоїть лише одне: чи вистачить коштів та ентузіазму в пані Макаренко завершити розпочату справу? До забудовниці не додзвонитись, а будівельник-підрядник запевняє, що все буде добре і городяни вже наступного літа матимуть цивілізований відпочинок на березі Сухого Кагамлика.
Оптимістичну картину трохи псує незавершене будівництво павільйону на зуп. «Вул. А. Ковальова», наочний приклад нездійсненних планів. Підвал будівлі вже четвертий рік засипають сміттям. Але то вже інший забудовник й інша історія.
Щороку зелена зона вздовж Сухого Кагамлика завалена сміттям, а відповідати за її санітарний стан, до речі, має орендар – ПП Макаренко, якій була передана ділянка ще у 2008 р. У відділі благоустрою Автозаводського району якось скаржилися, що не можуть знайти орендаря, аби примусити його прибрати територію. Тому й вигрібали сміття самотужки.
Валерій Моцар, директор ТОВ «Європабуд» – підрядника будівництва:
— Довгобуду не буде. Плануємо восени завершити будівництво. Відпочивальникам цього року буде дещо незручно – будівельний майданчик доведеться огородити, тож просимо вибачити. Але наступного року там можна буде гарно відпочити.

Автор: Віктор КРУК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2011, 14:22 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації