Вхід | Реєстрація

Знакова подія

Знакова подія
Напередодні свята – Дня міста – 24 березня в актовій залі музею Полтавського гірничо-збагачувального комбінату відбулася урочиста церемонія вручення громадських нагород Російської Геральдичної палати при президенті РФ м. Комсомольську та ряду комсомольчан, які своєю діяльністю зробили вагомий внесок у різні сфери життя, у розвиток рідного міста, його громади. На зібранні були присутні представники міської влади і громадськості міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, першопрохідці, ЗМІ.
Почесну місію вручення нагород виконував гість з Російської Федерації академік Академії громадської безпеки РФ, член Експертної ради Сергій Григорович ГУБАРЄВ. Сергій Григорович прочитав витяг з Постанови Ради громадських нагород Російської Геральдичної палати при президенті РФ від 10.02.2011 року про нагородження міста Комсомольська орденом “За вклад в Победу” та вручив нагороду міському голові С.А. СУПРУНУ. Цим орденом нагороджуються міста, республіки, які зробили неоціненний внесок в Перемогу над фашистською Німеччиною. Таку нагороду мають 12 міст Росії, 2 міста Республіки Білорусі та м. Комсомольськ.
Ми знаємо, що на цій території, де нині розташувалося наше прекрасне, вічноюне місто, у 1943 році під час форсування Дніпра точилися запеклі бої. Це був яскравий приклад героїзму радянських військ. Завдяки успішному проведенню операції форсування Дніпра, всі надії гітлерівців зупинити наступ радянських військ на цьому плацдармі були втрачені. Зараз наше місто активно розвивається. Його знають не лише на теренах Полтавщини, а й в ближньому і далекому зарубіжжі. Велику та важливу роль відіграє у цьому діяльність міського голови С.А. Супруна. Нагородна дума Російської Геральдичної палати при президенті РФ постановила нагородити С.А. Супруна орденом “Добродетель, благородство, мудрость”. Таку нагороду мають патріарх Московський і всієї Руси Олексій II, папа Римський, президенти відомих європейських держав – Франції, Німеччини. Вона знаменна тим, що виготовлена зі срібла, отриманого шляхом переплавлення срібних монет Третього рейху.
Рада громадських нагород Російської Геральдичної палати постановила нагородити “Мариинским знаком отличия второй степени” начальника відділу культури і туризму міськвиконкому І.І. ЗЕЛЕНСЬКУ. Ця нагорода була заснована в 1828 році в Російській імперії в пам’ять про імператрицю Марію Федорівну. За весь цей період таку нагороду отримало 397 жінок, 398-ю стала Ірина Іванівна. Нею нагороджуються особи жіночої статі за довготривале, дбайливе виконання своїх обов’язків. Нагородна дума Російської Геральдичної палати нагородила орденом другого ступеня “За заслуги в медицине и здравохранении” лікаря МЦ “ПМСД”.
Н.Р. ТРЕТЬЯКОВУ, орденом “За вклад в образование” педагога Н.І. ТЕРЕШОК, орденом “Честь и мужество” начальника відділу з фізичної культури і спорту міськвиконкому В.В. ПОДРЕЗАНА. Завершилася урочиста церемонія вручення громадських нагород Російської Геральдичної палати при президенті РФ спільним фото на добру пам’ять.

Автор: Таїсія ЛИМАНСЬКА, www.komsomolsk.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2011, 13:33 | komsomolsk |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації