Вхід | Реєстрація

Любителі «Карлюки» насолоджуватимуться виставками петербурзьких карикатуристів

Любителі «Карлюки» насолоджуватимуться виставками петербурзьких карикатуристів
Уже традицією стало 1 квітня відкривати для полтавців світ карикатур у Галереї мистецтв. Жителі міста з нетерпінням чекають нових сюрпризів та робіт жартівливого жанру. Організатори виставки-конкурсу «Карлюка» на чолі з Михайлом Шлафером намагаються представляти щороку нові цікаві роботи, запрошують художників зі світовими іменами.
Подарунком для полтавців стане формат «Карлюка—2011». Конкурсу як такого цьогоріч не буде, адже статус міжнародного дозволяє проводити його раз на два роки. Організатори вирішили підготувати яскраве видовище на 2012 рік — Рік Євро в Україні. «Карлюка—2011» відбудеться у форматі персональних виставок карикатур із власних колекцій петербурзьких художників. Також свої роботи для жителів міста презентує постійний член журі, відомий у всьому світі карикатурист Михайло Златковський. Він минулого року став кавалером ордена Почесного легіону у Франції. У Росії, крім Івана Айвазовського, такого звання не удостоювався ніхто з художників.
Любителі гумору зможуть посміятися від душі, переглянувши персональну виставку петербурзького карикатуриста Ігоря Варченка, який нині мешкає на Кіпрі і є постійним учасником виставок у Полтаві.
— Чому цього року петербурзькі художники? — відповідає на наше запитання головний художник міста Полтави Михайло Шлафер. — Бо ми намагаємося постійно знайомити з новими карикатуристами, які визнані в усьому світі. Вже були такі з Києва, Одеси, також із Англії, Болгарії, Росії. Пітерська школа нині вважається найсильнішою. Хочемо, щоб полтавці у цьому переконалися.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2011, 12:16 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації