Вхід | Реєстрація

Артисти випробували сцену, а глядачі — зал оновленого театру імені Гоголя

Артисти випробували сцену, а глядачі — зал оновленого театру імені Гоголя
27 березня, в Міжнародний день театру, лише на один вечір відкрився Полтавський обласний академічний український музично-драматичний театр імені М. В. Гоголя, який останні два з половиною роки перебуває на реконструкції. Перші глядачі мали можливість оцінити новий дизайн театру, посидіти в нових кріслах глядацької зали (їхня кількість, до речі, зменшилася на 186, і тепер зал вміщує 535 глядачів), а артисти — зіграти на оновленій сцені з новим освітленням. Якщо узагальнити враження обох сторін, то можна сказати, що до всіх змін ще треба звикнути…
На реконструкцію Полтавського театру імені М. В. Гоголя вже витрачено 25 мільйонів гривень державних коштів і 22 мільйони гривень — з обласного бюджету. Проте до повного завершення ремонтних робіт пройде ще не менше ніж півроку. За прогнозами, театр відкриють у жовтні, коли його трупа розпочне 75-й ювілейний сезон.
Цієї ж неділі «гоголівці» зіграли виставу «Лісова пісня» за однойменною п’єсою Лесі Українки, поставлену режисером Владиславом Шевченком. Попри те, що вистава відносно нова, вона вже встигла перемогти в трьох номінаціях — «Краща режисерська робота», «Краща жіноча роль», «Приз глядацьких симпатій» — на Міжнародному театральному фестивалі «Класика сьогодні» в 2008 році. Стала лауреатом Міжнародного театрального фестивалю «Кримський ковчег» у 2009 році і «почесним гостем» Новоград-Волинських народних гулянь «Лесині джерела» в 2010-ому.
Цього ж вечора почесними грамотами Харківського відділення Національної спілки театральних діячів України за вагомий внесок у відродження духовних цінностей та відданість театральній справі були нагороджені артисти театру — народний артист України Юрій Попов та Сергій Прокопович, керівник дитячо-юнацької студії «Ну і дітки» Лада Лабзова. Директор театру — заслужений працівник культури України Олексій Андрієнко — отримав Почесну грамоту за підписом голови Національної спілки театральних діячів України Леся Танюка. Також колеги привітали цьогорічних ювілярів — артиста симфонічного оркестру театру Юрія Литвина та народного артиста України Василя Голуба. Теплі слова пролунали й на адресу ветеранів театру, котрі були почесними гостями цього свята.
…До моменту, коли Полтавський театр імені М. В. Гоголя знову відчинить свої двері, мине ще чимало часу. Тож пропонуємо нашим читачам скласти перше враження про оновлений театр через погляд нашого фотокореспондента…

Автор: Оксана КЛОЧКО, Фото Іванни СЕРДЮЧЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2011, 12:37 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації